clock icon
15'

3 ντιπ για το πασχαλινό τραπέζι

Υλικά

    Για το αρωματικό βούτυρο

  • 200γρ. Βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το ντιπ με μπλε τυρί

  • 120γρ. Castello® Danablu, σπασμένο
  • 2 κουτ. σούπας Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Για το ντιπ με τυρί κρέμα

  • 200γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1 μικρή ντομάτα χωρίς τα ζουμιά και τα σπόρια της
  • 4-5 φυλλαράκια βασιλικό ή 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από βάζο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για να απογειώσετε γευστικά τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, από το ψητό αρνί και τις πατάτες, μέχρι τις σαλάτες, χρειάζεστε νόστιμες πινελιές, όπως αυτά τα δροσερά ντιπ. Σας δίνουμε 3 συνταγές, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Δείτε επίσης: 3 σάλτσες για το ψητό.

Για το αρωματικό βούτυρο: Χτυπάτε πολύ καλά στο μούλτι το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το βούτυρο σε μπολ, προσθέτετε τον μαϊντανό με το σκόρδο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Παίρνετε ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας και βάζετε στη μια άκρη το βούτυρο. Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγετε το βούτυρο σε ρολό, σαν σαλαμάκι. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε κόβετε μια φέτα.
Ταιριάζει σε μπριζόλες, ψητό κρέας, βραστά και ψητά λαχανικά και στις ολόκληρες πατάτες φούρνου.
Για το ντιπ με μπλε τυρί: Ρίχνετε σε μπολ ή σε μούλτι το τυρί κρέμα, το μπλε τυρί, το γάλα, το σκόρδο, την πάπρικα και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε. Ταιριάζει με ωμά λαχανικά, πάνω σε ψητή πατάτα ή σε μπατόν σαλέ, παξιμαδάκια και πάνω στο τηγανητό αβγό.
Για το ντιπ με τυρί κρέμα: Βάζετε στο μούλτι το τυρί κρέμα, την ντομάτα, τον βασιλικό, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε καλά.
Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε. Ταιριάζει στην ντοματοσαλάτα, με ωμά, ψητά και βραστά λαχανικά, πάνω σε μπρουσκέτες, γεμίζει ωμές ντομάτες και πιπεριές στον φούρνο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το αρωματικό βούτυρο: Χτυπάτε πολύ καλά στο μούλτι το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το βούτυρο σε μπολ, προσθέτετε τον μαϊντανό με το σκόρδο και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 2

Παίρνετε ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας και βάζετε στη μια άκρη το βούτυρο. Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγετε το βούτυρο σε ρολό, σαν σαλαμάκι. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε κόβετε μια φέτα.

Βήμα 3

Ταιριάζει σε μπριζόλες, ψητό κρέας, βραστά και ψητά λαχανικά και στις ολόκληρες πατάτες φούρνου.

Βήμα 4

Για το ντιπ με μπλε τυρί: Ρίχνετε σε μπολ ή σε μούλτι το τυρί κρέμα, το μπλε τυρί, το γάλα, το σκόρδο, την πάπρικα και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε. Ταιριάζει με ωμά λαχανικά, πάνω σε ψητή πατάτα ή σε μπατόν σαλέ, παξιμαδάκια και πάνω στο τηγανητό αβγό.

Βήμα 6

Για το ντιπ με τυρί κρέμα: Βάζετε στο μούλτι το τυρί κρέμα, την ντομάτα, τον βασιλικό, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε καλά.

Βήμα 7

Μεταφέρετε σε μπολ και σερβίρετε. Ταιριάζει στην ντοματοσαλάτα, με ωμά, ψητά και βραστά λαχανικά, πάνω σε μπρουσκέτες, γεμίζει ωμές ντομάτες και πιπεριές στον φούρνο.