OliveMagazine

Μπιφτέκια κοτόπουλου

kotopoulo biftekia

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι την πιπεριά, το μπαχάρι, την ρίγανη το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Zυμώνετε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Πλάθετε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος ώστε να μην μείνουν ροζ στο κέντρο τους.

Eν τω μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.

Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑