OliveMagazine

Εύκολη μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά

Εύκολη μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Βάζετε και 150ml από την κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.

Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύετε την σαντιγί με το μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε το ποτό της επιλογής σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tips

Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε για να χτυπήσετε στο μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένη για να σφίξει.


Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα σοκολάτας, μερικές φράουλες ή κόκκινα φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς της επιλογής σας κλπ.


Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑