clock icon
50'

Ρολό σφολιάτας με τυρί κρέμα και πάστα ελιάς (VIDEO)

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 βαζάκι πάστα ελιάς ή ελιές σε ροδελίτσες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο και προαιρετικά σουσάμι για το πασπάλισμα

Μια εύκολη συνταγή που τρώγεται ζεστή σαν σνακ, συνοδεύει υπέροχα μια χωριάτικη σαλάτα αλλά σερβίρεται και στο μπουφέ. Επίσης, σας λύνει τα χέρια όταν προκύπτουν ξαφνικές επισκέψεις, αφού συνοδεύει ωραιότατα και ένα αλκοόλ ή μια μπύρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κόβετε, όσο ακόμη είναι πολύ κρύο, το φύλλο της σφολιάτας σε 3 ροδέλες.
Αλείφετε κατά μήκος το κάθε κομμάτι με τυρί κρέμα.
Προσθέτετε την πάστα ελιάς ή τις ελιές και το ξύσμα. Τυλίγετε σε ρολάκια.
Λαδώνετε ένα ταψάκι. Αραδιάζετε τα ρολάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κόβετε, όσο ακόμη είναι πολύ κρύο, το φύλλο της σφολιάτας σε 3 ροδέλες.

Βήμα 2

Αλείφετε κατά μήκος το κάθε κομμάτι με τυρί κρέμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε την πάστα ελιάς ή τις ελιές και το ξύσμα. Τυλίγετε σε ρολάκια.

Βήμα 4

Λαδώνετε ένα ταψάκι. Αραδιάζετε τα ρολάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.