ouzato saganaki me garides kai kavourosalata me tarama
clock icon
35'

Ουζάτο σαγανάκι γαρίδας

Υλικά

  • 12 γαρίδες φρέσκιες, μετρίου μεγέθους
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι για το ούζο ή το τσιπουράκι σας.

Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.
Σοτάρετε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο.
Αφαιρείτε τις γαρίδες από το σκεύος και ρίχνετε τις ντομάτες. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι , ανακατεύετε και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε και γαρνίρετε με μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.

Βήμα 2

Σοτάρετε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο.

Βήμα 3

Αφαιρείτε τις γαρίδες από το σκεύος και ρίχνετε τις ντομάτες. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Ρίχνετε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι , ανακατεύετε και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε και γαρνίρετε με μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey