OliveMagazine

Χταπόδι κρασάτο

xtapodi krasato mageiremeno sto zoumi tou

Χταπόδι κρασάτο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι (γύρω στο 1½ κιλό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί από τη Λήμνο
  • 1 κρασοπότηρο ξίδι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό
  • πιπέρι χοντροτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλέγετε μια βαριά κατσαρόλα. Τη βάζετε πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το χταπόδι ολόκληρο και καθαρισμένο καλά. Σκεπάζετε με το καπάκι, βάζετε και ένα βάρος από πάνω για να μην εξατμίζονται τα υγρά και μαγειρεύετε για μισή ώρα, μέχρι το χταπόδι να αρχίσει να μαγειρεύεται.

Τότε ρίχνετε μέσα το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε και το ξίδι, μετά το ξηρό κρασί και, τέλος, το γλυκό κρασί. Περιμένετε μέχρι να πάρει καλή βράση.

Καπακώνετε ξανά την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε το χταπόδι για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερό και να μελώσει η σάλτσα του. Πριν το σερβίρετε, του ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για να ολοκληρωθεί η ευδαιμονία του θαλασσινού τραπεζιού σας σερβίρετε το χταπόδι μαζί με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι -ωμό ή σοταρισμένο- και μπόλικο μαϊντανό ή με φασόλια μαυρομάτικα πιάζ, αλλά και μια ωραία φάβα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑