OliveMagazine

Τηγανιά κοτόπουλο με λευκό κρασί

Τηγανιά κοτόπουλο με λευκό κρασί

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι από κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκιές (2-3 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (Μαντινεία Νασιάκου)
  • 2 βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • χυμό από 1 μοσχολέμονο (λάιμ) και το ξύσμα του
  • λίγο λεμονοθύμαρο ή θυμάρι απλό
  • 2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα σαγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το πιπέρι, ανακατεύετε και όταν το κοτόπουλο ροδίσει λίγο από όλες τις πλευρές σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτετε τα βερίκοκα, το ξύσμα από το λάιμ, το αλάτι και το ροζ πιπέρι και σβήνετε με το χυμό του μοσχολέμονου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό στην σάλτσα. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το λεμονοθύμαρο. Σερβίρετε το φαγητό μαζί με το σαγανάκι, συνοδεύοντας με μερικές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr