omeleta solomo psi2
clock icon
20'

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό

Υλικά

  • 5 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 5-6 φέτες σολομό, καπνιστό
  • χυμό λεμονιού, λίγες σταγόνες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν το ψυγείο σας δεν διαθέτει όλα τα μυρωδικά, η ομελέτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και μόνο με ένα από όλα, κατά προτίμηση μόνο με άνηθο ή μόνο μαϊντανό.
  • Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στις στρώσεις, πάνω στο σολομό.

Μια εξαιρετική ομελέτα που ταιριάζει υπέροχα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.
Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.
Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, το τυρί και το αλάτι και στο τέλος προσθέτετε και τα μυρωδικά, αφού κρατήσετε λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα.

Βήμα 2

Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα για περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τη βγάζετε από το τηγάνι και την κόβετε στα τέσσερα.

Βήμα 3

Στο πιάτο, εναλλάσσετε τα κομμάτια της ομελέτας με τις φέτες του σολομού ανάμεσα, σχηματίζοντας ένα πυργάκι. Σε κάθε στρώση, προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή