OLI_1107_Seasonal.tif
clock icon
25'

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδια

Υλικά

  • 4 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή 2 πράσινα και 2 κόκκινα μήλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
  • 2 χούφτες καρύδια
  • 4 γενναίες χούφτες από πράσινη σαλάτα της επιλογής σας (μαρούλι, γαλλική σαλάτα, κατσαρή σαλάτα, βαλεριάνα, κλπ)

Πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1893 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Waldorf Astoria. Ο αρχικός εμπνευστής και δημιουργός της Oscar Tschirky χρησιμοποίησε σαν βάση της μήλα, σέλερι, μαγιονέζα και καρύδια. Έφτιαξε με αυτά ένα μίγμα και το σέρβιρε πάνω σε ένα αφράτο στρώμα μαρουλοσαλάτας. Η σαλάτα έγινε κλασσική, διαχρονική και αγαπημένη, συνώνυμο της τέλειας χειμωνιάτικης σαλάτας.

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε σε μέτρια κομμάτια την πράσινη σαλάτα.
Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κύβους ή λεπτές φέτες. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Προσθέτετε μέσα το σέλερι, τα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζετε και το μίγμα των μήλων. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε σε μέτρια κομμάτια την πράσινη σαλάτα.

Βήμα 2

Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κύβους ή λεπτές φέτες. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Βήμα 3

Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Προσθέτετε μέσα το σέλερι, τα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζετε και το μίγμα των μήλων. Σερβίρετε αμέσως.