zymarika tel
clock icon
40'

Αρακάς με γκοργκοντζόλα και ζυμαρικά

Υλικά

  • 1 πακέτο αρακά
  • 1 πακέτο νιόκι
  • 200γρ. μπέικον
  • 200γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα για πασπάλισμα

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Δέσποινας Σιγούνη, που μάλιστα κέρδισε το 7ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Δημιουργική Κουζίνα.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, αφού έχετε ξεπλύνει τον αρακά, τον προσθέτετε μαζί με λίγο νερό, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει.

Κόβετε σε κομματάκια το μπέικον και το σοτάρετε σε ένα τηγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφού έχει βράσει ο αρακάς, τον μεταφέρετε στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτετε τον φρεσκοκομμένο άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά με μια κουταλιά του νερού στον αρακά και αφήνετε για λίγο μέχρι να δέσει. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια μεσαία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, αφού έχετε ξεπλύνει τον αρακά, τον προσθέτετε μαζί με λίγο νερό, αλατίζετε και αφήνετε να βράσει.

Βήμα 3

Κόβετε σε κομματάκια το μπέικον και το σοτάρετε σε ένα τηγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφού έχει βράσει ο αρακάς, τον μεταφέρετε στο τηγάνι με το μπέικον και προσθέτετε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτετε τον φρεσκοκομμένο άνηθο.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία.

Βήμα 5

Ρίχνετε τα ζυμαρικά με μια κουταλιά του νερού στον αρακά και αφήνετε για λίγο μέχρι να δέσει. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.