OliveMagazine

Πατάτες με σέλινο με χταποδάκια σε άλμη

PATATES-ME-SELINO

Πατάτες με σέλινο με χταποδάκια σε άλμη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 500γρ. σέλινο με λεπτά κλωνάρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 250γρ. ντομάτα φρέσκια, χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα χταποδάκια σε άλμη SAFCOL
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χωρίζετε το σέλινο στα κλωνάρια του διατηρώντας το μήκος τους. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες, το σέλινο και αρκετό ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστούν οι πατάτες. Σιγοβράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτετε το λεμόνι τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό. Ανοίγετε την κονσέρβα με τα χταποδάκια και την αναποδογυρίζετε σε πιάτο για να συνοδεύσετε τις πατάτες στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑