OliveMagazine

Αρωματική πράσινη σαλάτα

prasini salata_SLIDER

Αρωματική πράσινη σαλάτα

Μερίδες:για μια μεσαία σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • διάφορα πράσινα λαχανικά εποχής (ρόκα, μαρούλι, λόλα, σταμναγκάθι, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλο, φρέσκο κόλιανδρο και κάρδαμο)
  • διάφορα αρωματικά: φύλλα βασιλικού, δυόσμου, μαϊντανού και άνηθου, σε φυλλαράκια όχι ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • αραβικές πίτες ψημένες και κομμένες σε τριγωνάκια
  • κρίθινο παξιμαδάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τις πρασινάδες τη επιλογής σας σε ίσες ποσότητες με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, δυόσμου, μαϊντανού και άνηθου. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Τον χειμώνα θα προσθέσετε στη σαλάτα σταμναγκάθι, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλο, φρέσκο κόλιανδρο και κάρδαμο.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Αλατίζετε τις πρασινάδες, ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με ψημένες αραβικές πίτες ή με σπασμένο κρίθινο παξιμαδάκι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε επίσης, αντί για βινεγκρέτ να βάλετε απλά λαδολέμονο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑