cheesecake-triantafyllo
clock icon
30'

Cheesecake με τριαντάφυλλα

Υλικά

  • 250γρ. ανθότυρο
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 2 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 4 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • Για τη βάση

  • 180γρ. μπισκότα σπασμένα
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το γαρνίρισμα

  • ροδοζάχαρη
  • ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων

Ένα λαχταριστό cheesecake με φίνα αρώματα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του. Το σερβίρετε με ροδοζάχαρη και ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων.

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάτε σε μπεν μαρί με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να ζεσταθούν καλά. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα.
Στύβετε τη ζελατίνα και την ανακατεύετε στο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε κι αυτά με απαλές, κυκλικές κινήσεις στην κρέμα του ανθότυρου.
Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Απλώνετε σε μια πιατέλα μεμβράνη κουζίνας, από πάνω τοποθετείτε ένα μεταλλικό στεφάνι (τσέρκι) διαμέτρου 20εκ. και σηκώνετε τη μεμβράνη για να καλύψει τα πλαϊνά του. Απλώνετε το μίγμα των μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και ρίχνετε από πάνω την κρέμα.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρετε, σηκώνετε το στεφάνι, τραβάτε με προσοχή τη μεμβράνη και ρίχνετε στην επιφάνεια του γλυκού λίγη ροδοζάχαρη που έχετε αραιώσει με ελάχιστο νερό πάνω σε χαμηλή φωτιά. Γαρνίρετε με ζαχαρωμένα πέταλα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάτε σε μπεν μαρί με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να ζεσταθούν καλά. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα.

Βήμα 2

Στύβετε τη ζελατίνα και την ανακατεύετε στο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε κι αυτά με απαλές, κυκλικές κινήσεις στην κρέμα του ανθότυρου.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Απλώνετε σε μια πιατέλα μεμβράνη κουζίνας, από πάνω τοποθετείτε ένα μεταλλικό στεφάνι (τσέρκι) διαμέτρου 20εκ. και σηκώνετε τη μεμβράνη για να καλύψει τα πλαϊνά του. Απλώνετε το μίγμα των μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και ρίχνετε από πάνω την κρέμα.

Βήμα 4

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρετε, σηκώνετε το στεφάνι, τραβάτε με προσοχή τη μεμβράνη και ρίχνετε στην επιφάνεια του γλυκού λίγη ροδοζάχαρη που έχετε αραιώσει με ελάχιστο νερό πάνω σε χαμηλή φωτιά. Γαρνίρετε με ζαχαρωμένα πέταλα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey