cinnamon rolls

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 80ml γάλα χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 600γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 100γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας από αυτά τα λαχταριστά ρολά. Για ιδανικό φούσκωμα, θα τα φτιάξετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ.

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διάστασης 10x15εκ.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο. Αλείφετε τα φύλλα ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζετε από πάνω με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε όλη την επιφάνειά τους. Τυλίγετε σε δύο ρολά και μετά κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφετε με αυτό τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα ρολά κανέλας και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 2

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διάστασης 10x15εκ.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο. Αλείφετε τα φύλλα ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζετε από πάνω με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε όλη την επιφάνειά τους. Τυλίγετε σε δύο ρολά και μετά κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο του αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφετε με αυτό τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα ρολά κανέλας και τα αφήνετε να κρυώσουν.