OliveMagazine

Cookies με σταγόνες σοκολάτας και μπαχαρικά

cookies

Cookies με σταγόνες σοκολάτας και μπαχαρικά

Μερίδες:για 35-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 καψουλάκι βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 125γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη βανίλια, την κανέλα, το μπαχάρι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη Καστανή Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Αφήνετε στην άκρη το σύρμα και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Στο τέλος προσθέτετε και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.

Στρώνετε δύο ταψάκια με λαδόκολλα και παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού. Το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αρχίζετε να παίρνετε μικρές ποσότητες της ζύμης, τις οποίες τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνετε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν τα cookies τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑