FONDUE chron1
clock icon
50'

Φοντί σοκολάτας με μπισκότα και φράουλες

Υλικά

    για το fondue

  • 600ml γάλα
  • 150γρ. ζάχαρη ξανθή
  • 650γρ. κουβερτούρα
  • φρέσκες φράουλες (για το σερβίρισμα)
  • για τα μπισκότα κανέλας

  • 140γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε πούδρα
  • 1 αβγό
  • 240γρ. αλεύρι
  • κανέλα σκόνη στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • αλάτι στη μύτη ενός κουτ. γλυκού

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα στο μπισκότο με κάποιο άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας, δημιουργώντας μεγαλύτερη ποικιλία μπισκότων στο μπουφέ.
  • Θα ήταν καλό, πριν πλάσετε τα μπισκότα σας να αφήσετε το ζυμάρι σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο για ένα βράδυ ή έστω για 2 ώρες.
  • Αν θέλετε να φτιάξετε μακρόστενα ή τετράγωνα μπισκότα ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και έπειτα τοποθετήστε το στο ψυγείο για να παγώσει. Αφού παγώσει το κόβετε στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε τα μπισκότα.
  • Μπορείτε να έχετε ετοιμάσει τα πάντα από την προηγούμενη μέρα. Προσοχή όμως με το fondue, πρέπει να είναι σκεπασμένο με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται στην επιφάνεια του και λίγο πριν το σερβίρετε θα πρέπει να το ζεστάνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και να το ανακατέψετε.
  • Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πούδρα αμυγδάλου για το μπισκότο μπορείτε να την αντικαταστήσετε με αλεύρι στην ίδια ποσότητα.

Λιωμένη σοκολάτα συνοδευόμενη από δροσερές φράουλες και φρέσκα μυρωδάτα τραγανά μπισκοτάκια κανέλας για να τα βουτήξουμε μέσα της. Ανεπανάληπτη εμπειρία! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Φοντύ για Κρέας Μαντεμένιο Beka Arome

Κουζινομηχανή “3 σε 1” Magimix 1100W

Αντικολλητικό Ταψί Patisse Silver Top 39x26x2.5cm

Σε ένα μαντεμένιο fondue βράζετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη.

Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε στο fondue. Προσθέτετε το μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Σερβίρετε στο ειδικό σκεύος και ανάβετε την φωτιά για να το διατηρήσουμε ζεστό.

Φτιάχνετε τα μπισκότα κανέλας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή με το φτερό και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε κουλουράκια στο σχήματα της επιλογής σας. Για μεγαλύτερη ευκολία, πλάθετε μακριά κορδόνια και μετά τα κόβετε σε μπαστούνια μήκους 3 δαχτύλων. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας και αραδιάζετε τα μπισκότα στη σειρά.

Με ένα πινέλο αλείφετε τα μπισκότα με αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Μοντάρισμα: Σερβίρετε το fondue ζεστό στο μπουφέ ή στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας, τοποθετώντας δίπλα του τις φρέσκες φράουλες και τα μπισκότα κανέλας για να τα βουτάνε στη λιωμένη σοκολάτα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μαντεμένιο fondue βράζετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε στο fondue. Προσθέτετε το μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Σερβίρετε στο ειδικό σκεύος και ανάβετε την φωτιά για να το διατηρήσουμε ζεστό.

Βήμα 3

Φτιάχνετε τα μπισκότα κανέλας: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή με το φτερό και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα 4

Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε κουλουράκια στο σχήματα της επιλογής σας. Για μεγαλύτερη ευκολία, πλάθετε μακριά κορδόνια και μετά τα κόβετε σε μπαστούνια μήκους 3 δαχτύλων. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας και αραδιάζετε τα μπισκότα στη σειρά.

Βήμα 5

Με ένα πινέλο αλείφετε τα μπισκότα με αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Βήμα 6

Μοντάρισμα: Σερβίρετε το fondue ζεστό στο μπουφέ ή στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας, τοποθετώντας δίπλα του τις φρέσκες φράουλες και τα μπισκότα κανέλας για να τα βουτάνε στη λιωμένη σοκολάτα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή