muffins-sokolatenia
clock icon
40'

Muffins σοκολατένια και ζουμερά

Υλικά

  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από muffins ρευστά στο εσωτερικό τους, να ξεχειλίζουν σοκολάτα! Τα απολαμβάνετε κρύα ή χλιαρά και συνοδεύονται ιδανικά με παγωτό, σαντιγί ή κρέμα anglaise.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.

Βήμα 3

Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.

Βήμα 5

Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη