pisco-sour1
clock icon
10'

Pisco sour: Το κλασικό κοκτέιλ του Περού

Υλικά

  • 90ml pisco
  • 30ml απλό σιρόπι
  • 30ml χυμό από λάιμ
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2-3 σταγόνες Angostura bitters
  • παγάκια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξουμε το διάσημο περουβιανό κοκτέιλ όμως πριν ξεκινήσουμε με τις παραλλαγές ας μάθουμε πρώτα τα βασικά. Η βασική φόρμουλα αποτελείται από pisco brandy, απλό σιρόπι και χυμό από λάιμ σε αναλογία 3: 1:1, 1 ασπράδι αβγού και λίγες σταγόνες Angostura bitters.

Ρίχνετε το pisco με το χυμό του λάιμ, το σιρόπι και το ασπράδι του αβγού σε ένα σέικερ και χτυπάτε πολύ καλά.
Ρίξτε λίγα παγάκια για να γεμίσει το σέικερ και ξαναχτυπήστε πολύ δυνατά. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε σέικερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ.
Στραγγίξτε το κοκτέιλ σε ένα old fashioned ποτήρι, ρίχνετε λίγες σταγόνες Angostura bitters πάνω από τον αφρό και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το pisco με το χυμό του λάιμ, το σιρόπι και το ασπράδι του αβγού σε ένα σέικερ και χτυπάτε πολύ καλά.

Βήμα 2

Ρίξτε λίγα παγάκια για να γεμίσει το σέικερ και ξαναχτυπήστε πολύ δυνατά. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε σέικερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ.

Βήμα 3

Στραγγίξτε το κοκτέιλ σε ένα old fashioned ποτήρι, ρίχνετε λίγες σταγόνες Angostura bitters πάνω από τον αφρό και σερβίρετε αμέσως.