patzari-slider_199611800
clock icon
15'

Smoothie παντζάρι – σέλερι – βατόμουρα

Υλικά

  • 500γρ. παντζάρια (μόνο οι βολβοί)
  • 4-5 κλωνάρια σέλερι
  • 1 χούφτα βατόμουρα
  • νερό παγωμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγάβης

Tips

  • Επειδή το παντζάρι είναι πολύ χρωστικό να ξέρετε ότι θα πρέπει να σαπουνίσετε πολύ καλά τον αποχυμωτή αμέσως μετά τη χρήση, για να μη βάψει το εσωτερικό του.

Με υπέροχα έντονο χρώμα και ακόμη πιο υπέροχη γεύση αυτό smoothie λαχανικών – φρούτων θα γίνει το αγαπημένο σας.

Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια και το σέλερι και τα κόβετε σε κομμάτια. Περνάτε τα παντζάρια από τον αποχυμωτή και ρίχνετε το χυμό τους στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το σέλερι, τα βατόμουρα, λίγο παγωμένο νερό και πολτοποιείτε το μίγμα.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογη ποσότητα από μέλι. Ξαναχτυπάτε. Μοιράζετε το smoothie σε ποτήρια με μπόλικο πάγο, διακοσμείτε αν θέλετε με 1-2 ολόκληρα βατόμουρα, βάζετε από 1 καλαμάκι στα ποτήρια και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια και το σέλερι και τα κόβετε σε κομμάτια. Περνάτε τα παντζάρια από τον αποχυμωτή και ρίχνετε το χυμό τους στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σέλερι, τα βατόμουρα, λίγο παγωμένο νερό και πολτοποιείτε το μίγμα.

Βήμα 3

Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογη ποσότητα από μέλι. Ξαναχτυπάτε. Μοιράζετε το smoothie σε ποτήρια με μπόλικο πάγο, διακοσμείτε αν θέλετε με 1-2 ολόκληρα βατόμουρα, βάζετε από 1 καλαμάκι στα ποτήρια και σερβίρετε αμέσως.