OliveMagazine

Τορτίγια μπριάμ

omeleta-IMG_0145

Τορτίγια μπριάμ

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, σε μικρούς κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
  • 8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι
  • φυλλαράκια μαϊντανού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 24εκ. που μπαίνει και στο φούρνο και στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν προσθέτετε σιγά σιγά όλα τα λαχανικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό και κουνάτε για να πάνε παντού.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ψήσετε την τορτίγια με 2 τρόπους: Αφήνετε την τορτίγια ως έχει στο τηγάνι και την ψήνετε πρώτα από τη μια πλευρά και μετά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή καπάκι κατσαρόλας τη γυρνάτε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά, όπως είναι τη μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και την ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το αβγό και να πάρει χρώμα.

Σερβίρετε την τορτίγια ζεστή, χλιαρή ή κρύα, μαζί με το κατίκι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑