Troufakia-sokolatas-me-karamelawmena-foyntoukia
clock icon
30'

Τρουφάκια σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 135γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • Για την επικάλυψη

  • 150γρ. φουντούκια
  • 100γρ. ζάχαρη
  • λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα

Αυτές οι σοκολατένιες μπουκίτσες με Κουβερτούρα και Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ θα γίνουν ανάρπαστες, οπότε μη διστάσετε να φτιάξετε διπλή δόση!

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο, το ρούμι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
Την άλλη μέρα ετοιμάζετε την επικάλυψη: βάζετε λίγη από τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει η ζάχαρη ρίχνετε λίγη ακόμη ζάχαρη και κουνάτε το τηγάνι. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και γίνει καραμέλα ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε να σκεπαστούν με την καραμέλα.
Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι και αδειάζετε πάνω το μίγμα της καραμέλας με τα φουντούκια. Αφήνετε να κρυώσει και να γίνει συμπαγές. Σπάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια στον πολυκόφτη.
Βάζετε το καραμελωμένο και τριμμένο φουντούκι σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο φουντούκι μέχρι να σκεπαστούν παντού.
Τοποθετείτε τα τρουφάκια σας σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε και τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο που ρίχνετε από σουρωτήρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο, το ρούμι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα ετοιμάζετε την επικάλυψη: βάζετε λίγη από τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει η ζάχαρη ρίχνετε λίγη ακόμη ζάχαρη και κουνάτε το τηγάνι. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και γίνει καραμέλα ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε να σκεπαστούν με την καραμέλα.

Βήμα 3

Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι και αδειάζετε πάνω το μίγμα της καραμέλας με τα φουντούκια. Αφήνετε να κρυώσει και να γίνει συμπαγές. Σπάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια στον πολυκόφτη.

Βήμα 4

Βάζετε το καραμελωμένο και τριμμένο φουντούκι σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο φουντούκι μέχρι να σκεπαστούν παντού.

Βήμα 5

Τοποθετείτε τα τρουφάκια σας σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε και τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο που ρίχνετε από σουρωτήρι.