Όλοι το ξέρουν, όταν στον Gordon Ramsay δεν αρέσει κάτι δεν μασάει τα λόγια του. Πρόσφατα μπήκαν στο στόχαστρο του και 3 πολύ δημοφιλή υλικά και παρασκευές, που συναντάμε αν όχι σε όλα τα εστιατόρια, στα περισσότερα και ο ίδιος θα ήθελε να εξαφανιστούν αμέσως!

Αν είσαι σεφ και ακολουθείς πιστά τις συμβουλές του γνωστού σεφ, δες τι πρέπει να αφαιρέσεις από το μενού σου:

Τους αφρούς
Σεφ που ακούει αφρούς και… βγάζει αφρούς; Όχι ακριβώς. Ο ίδιος χρησιμοποιεί αφρούς σε κάποια επιδόρπια του, αλλά διαφωνεί απόλυτα με τον αφρό σε αλμυρά πιάτα. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει κάποιους ως τοξικό απόβρασμα σε στάσιμα νερά -πολύ σκληρός!

Wagyu
Το κρέας της περίφημης ιαπωνικής ράτσας αγελάδας φιγουράρει στα μενού κάθε εστιατορίου με κρέας και, όπως φαίνεται, ο Gordon έχει βαρεθεί να το βλέπει. «Καθώς πρόκειται για ειδική κοπή, πρέπει να τη χειριζόμαστε με σεβασμό» σημειώνει ο ίδιος, θεωρώντας απαράδεκτο να φτιάχνει κάποιος κεφτεδάκια Wagyu. Βέβαια και ο ίδιος έχει ανάλογο πιάτο στο μενού του, αλλά προφανώς θεωρεί τον δικό του τρόπο ως τον μοναδικό σωστό.

Λάδι τρούφας
Σου έχει τύχει να πας σε κάποιο εστιατόριο και να έχουν παραγγείλει ένα πιάτο που περιλαμβάνει λάδι τρούφας, 3 τραπέζια μακριά αλλά να το μυρίζεις σαν να βρίσκεται κάτω από τη μύτη σου; Ε αυτή την υπερβολή θεωρεί και ο Gordon Ramsay απαράδεκτη και ζητά να σταματήσουν οι σεφ να βάζουν λάδι τρούφας στα πιάτα τους. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε πραγματικά ελάχιστες ποσότητες σημειώνει, ωστόσο όπως ο ίδιος λέει οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν σαν οποιοδήποτε άλλο λάδι και το ρίχνουν στα πιάτα σε αφθονία.