Κόντρα στην τάση που θέλει τις όμορφες γυναίκες να λιμοκτονούν και να τρέφονται αποκλειστικά με υγιεινά και άνοστα σνακ, γεννήθηκε μια νέα τάση, που επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο. Τουτέστιν τη λαιμαργία ή μάλλον την απόλαυση μέσα από τη γεύση, την απαλλαγμένη από τύψεις και ενοχές για τις θερμίδες.

glykaedited
girlswithgluten

Όλο και περισσότερες νέες κοπέλες φωτογραφίζονται, λοιπόν, τρώγοντας πίτσα, μπέργκερ, γλυκά και παγωτά, δείχνοντας όχι μόνο ότι δεν τις νοιάζουν οι θερμίδες που φορτώνονται, αλλά και το πόσο χαίρονται για τις επιλογές τους!

makaroniaedited
girlswithgluten

pizzaedited
girlswithgluten

Το instagram είναι γεμάτο από τέτοιες εικόνες, ενώ δεν λείπουν και οι επώνυμες Ελληνίδες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, που ενθαρρύνουν τέτοια κινήματα…

stikoudiedited
stikoudikaterin

Στο ίδιο μήκος κινείται και η Gigi Hadid, που δεν διστάζει να πει ναι σε ένα κομμάτι τούρτα, αλλά και πολλές ακόμα καλλονές που έχουν ενωθεί μέσα από το hashtag “girlswithgluten”.

gigi-hadidedited
gigihadid

paraliaedited
girlswithgluten

Με σύνθημα “Η λαιμαργία επέστρεψε” (“Gluttony is back”), η τάση αυτή που μεγεθύνεται μέσα από τα social media, εκφράζει όλες όσες αγαπούν το φαγητό και αντιστέκονται σε εμμονές τύπου “Χωρίς γλουτένη”, προτρέποντάς τις να χαίρονται το φαγητό και να μην στερούνται, προκειμένου να είναι ευτυχισμένες.

pop-cornedited
natalie_roser

Ποπ-κορν, μπέργκερ, μακαρονάδες, milk-shakes, πίτσα και άλλα νόστιμα και “απαγορευμένα” πρωταγωνιστούν στα social media καθιστώντας σαφές πως η δίαιτα και η στέρηση δεν είναι μονόδρομος για να είσαι λεπτή και όμορφη. Αυτό που χρειάζεται είναι ισορροπία και μέτρο σε όλα.