Η ομάδα των bartenders-δημιουργών των premium ελληνικών αναψυκτικών Three Cents, παρουσίασε, στο πλαίσιο του Alchemist Flavour Festival, τη νέα τάση στα κοκτέιλς, που είναι η χρήση ανθρακούχων αναψυκτικών σαν βάση για ιδιαίτερα και μοναδικά κοκτέιλ.

THREECENTS_4112

Η ομάδα των Three Cents αποτελείται από τους διακεκριμένους bartenders, Γιώργο Μπάγκο (Theory Bar), Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies) και Γιώργο Τσιρίκο (Stinking Bishop), οι οποίοι σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαϊτζή της εταιρίας Granical δημιούργησαν 5 νέα χειροποίητα και ελληνικότατα αναψυκτικά.

Τα Three Cents είναι μικρής παραγωγής αναψυκτικά και δεν περιέχουν συντηρητικά και τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα. Η βάση τους είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης Αιγίου με την προσθήκη υψηλής ποιότητας διοξειδίου του άνθρακα. Η εμφιάλωση γίνεται σε ένα οικογενειακό εμφιαλωτήριο στο Αίγιο. Παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το περιεχόμενο και τις πρώτες ύλες μέχρι τη φιάλη και το πώμα. Μοναδική εξαίρεση είναι η κινίνη και το τζίντζερ, υλικά που δεν υπάρχουν στη χώρα μας.

 

THREECENTS_4

Τα Three Cents Artisanal Beverages κυκλοφορούν σε πέντε γεύσεις:

Two Cents Plain: Είναι ανθρακούχο νερό βασισμένο στο φυσικό μεταλλικό νερό της περιοχής Ροδοδάφνης Αιγίου. Πρόκειται για μια υπέροχη premium σόδα με φίνα λεπτή φυσαλίδα και γεύση όλο σπιρτάδα. Η σόδα αυτή είναι και η βάση όλων των προϊόντων Τhree Cents.

Pink Grapefruit Soda: Πρόκειται για μια σόδα που παρασκευάζεται με την προσθήκη φυσικού κόκκινου γκρέιπφρουτ στο ανθρακούχο νερό. Ξεκίνησε να φτιάχνεται από την ανάγκη των τριών εμπνευστών των Three Cents να έχουν μία premium Grapefruit Soda για να φτιάχνουν την Paloma- το επίσημο ποτό του Μεξικό- στα μπαρ τους.

Tonic Water: Το τόνικ φτιάχνεται με φυσική κινίνη και δεν περιέχει περαιτέρω αρώματα παρά μόνο αυτό του λεμονιού για να ισορροπήσει την τραχύτητα της φυσικής κινίνης η οποία υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα ώστε να είναι εμφανής σε όλα ανεξαιρέτως τα Gin ή και στα υπόλοιπα αποστάγματα.

Lemon Tonic: Εδώ συνδυάζονται τρία διαφορετικά εσπεριδοειδή -κίτρο, μοσχολέμονο και νεράντζι- με φυσική κινίνη που χαρίζει μια υπέροχη και πολυδιάστατη σόδα. Ιδανική για long drinks και cocktails αλλά είναι απολαυστική και σαν ένα δροσιστικό αναψυκτικό από μόνη της.

Ginger Beer: Η σπιρτάδα του φυσικού τζίντζερ είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει. Τα αρώματα του φυσικού τζίντζερ σε συνδυασμό με το ανθρακούχο νερό προσφέρουν ένα απολαυστικό αναψυκτικό για long drinks, punches και cocktails. Είναι μια ωραία πρόταση για να το πιείς μόνο του και το λατρεύουν όσοι αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

info
Την σειρά των αναψυκτικών Three Cents θα βρείτε στην κάβα Ανθίδη.