Τα πάντα ξεκίνησαν το 2013 όταν ο γνωστός και βραβευμένος σεφ ζαχαροπλαστικής, Dominique Ansel, συνέλαβε την ιδέα του Cronut, ενός γλυκού που συνδύαζε το κρουασάν και το ντόνατ. Από τότε, ξεκίνησε η μόδα των υβριδίων φαγητών που συνεπήρε τον κόσμο του ίντερνετ. Από όλα όσα δημιουργήθηκαν εμείς ξεχωρίσαμε τα εξής 12:

1

1. Cronut
Όπως αναφέραμε ήδη ήταν το πρώτο από μια ατελείωτη σειρά υβριδίων φαγητών. Ο σεφ μάλιστα συμπεριέλαβε τη συνταγή στο τελευταίο του βιβλίο ζαχαροπλαστικής, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να το απολαύσουν.

2

2. Cookie shot
To 2014 o Dominique Ansel δημιούργησε ένα σφηνοπότηρο φτιαγμένο αποκλειστικά από ζύμη μπισκότου και γεμισμένο με φρέσκο γάλα, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

3

3. Waffle Taco
Η συγκεκριμένη δημιουργία συνδυάζει πρωινό και μεσημεριανό. Από το 2014, η διάσημη αλυσίδα μεξικάνικων ταχυφαγίων Taco Bell, πρόσθεσε στο μενού της αυτό το taco που αντί για κέλυφος τορτίγιας έχει μια αφράτη βάφλα.

4

4. Cinnamon Roll Pancakes
Τηγανίτες συνδυασμένες με αρωματικά ρολά κανέλας… Υπάρχει τίποτα καλύτερο;

5

5. Wonut
To 2014 το μαγαζί Chicago’s Waffles Café δημιούργησε το Wonut, δηλαδή ένα donut ψημένο σε βαφλιέρα και άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τη μηχανή για βάφλες.

6

6. Ramenritto
Δημιουργία του καταστήματος Presstea στη Νέα Υόρκη, το ramenritto συνδυάζει μεξικάνικο μπουρίτο και ιαπανικό ramen.

7

7. Doritos Loaded
Τα συγκεκριμένα στικ μοτσαρέλας με κρούστα από πατατάκια ήταν το όνειρο εκατομμυρίων Αμερικανών που έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2014.

cruffin

 

8. Churro Ice Cream Sandwich
Δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα τραγανό, ζεστό churro βουτηγμένο σε ζάχαρη και κανέλα. Ή μάλλον όχι… Υπάρχει! Churros και δροσερό παγωτό βανίλιας σε μορφή σάντουιτς από το μαγαζί Churro Borough στο Λος Άντζελες.

9

9. Pizza Cone
Εάν δεν είσαι φίλος του γλυκού και προτιμάς τα αλμυρά πιάτα, αυτό το χωνάκι πίτσας γεμισμένο με τυρί και πεπερόνι του καταστήματος Konopizza είναι το ιδανικό σνακ για εσένα.

10

10. Ramen-Crusted Fried Chicken
Αυτό το υβρίδιο συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα φαγητ;a όλων των απένταρων Αμερικανών φοιτητών: ramen και τηγανητό κοτόπουλο.

11

11. Cruffin
Λίγο πριν το τέλος της λίστας μας συναντάμε μία ακόμη δημιουργία του Dominique Ansel, η οποία συνδυάζει τα αφράτα κρουασάν και τα απολαυστικά γλυκά muffins. Τα cruffins μάλιστα έγιναν τόσο δημοφιλή που πωλούνταν όλα μέχρι τις 9 το πρωί.

12

12. Hot Dog Bites Pizza
Το ότι αγαπάμε την πίτσα είναι δεδομένο. Όταν όμως αυτή έχει λουκανικοπιτάκια αντί κρούστας, δεν την αγαπάμε απλά, την λατρεύουμε!