Λαχτάρησες μια μακαρονάδα αλλά δεν έχεις χρόνο και όρεξη για πολλά -πολλά; Τι καλύτερο από μια πέστο που θα φτιάξεις στο πι και φι; Όχι, πες τι;

Υλικά

2 κούπες φύλλα βασιλικού
μισή κούπα φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κελυφος
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1κ/σ χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Απλώνουμε σε pasta της αρεσκείας μας. Τρίβουμε παρμεζάνα. Απολαμβάνουμε.