Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 22 Απριλίου με ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά του, το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα».

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικομενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.
Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή, 22 Απριλίου, με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μη χάσετε το καθηλωτικό «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο. Ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά χρονικά που έχουν γραφτεί ποτέ στην ελληνική γλώσσα, το «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα» του Νίκου Καζαντζάκη  προσφέρει την Κυριακή 22 Απριλίου το «Πρώτο Θέμα». Η μοναδική βιωματική φλόγα διαπερνά τις διηγήσεις του μεγάλου Κρητικού στοχαστή και συνεπαίρνει τον αναγνώστη. Οι εξωτικές χάρες ενός μακρινού και πολύ διαφορετικού κόσμου όπως αυτός της Άπω Ανατολής παρουσιάζονται μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα, φτιαγμένη από τη θαυματουργή πένα του Νίκου Καζαντζάκη. «Μια όλο ευγνωμοσύνη προσευχή έκαμα κι εγώ πατώντας στο Πορτ-Σάιτ το γιαπωνέζικο υπερωκεάνειο που θα μ’ έπαιρνε πέρα, στην Ακρότατη Ανατολή» γράφει ξεκινώντας την αφήγησή του. Και ο Καζαντζάκης συνεχίζει το νοερό ταξίδι σε Ιαπωνία και Κίνα με καθηλωτική μαστοριά, με φράσεις όπως: «έχασα μεμιάς όλες τις χώρες που είχα αγαπήσει, όλους τους νόμιμους και παράνομους γεωγραφικούς έρωτες, και στράφηκα ολάκερος προς τη νέαν ερωτική περιπέτεια -προς την αλαργινή χώρα με τα λοξά μογγόλικα μάτια και το ασάλευτο, σκληρό, όλο μυστήριο χαμόγελο».

Μην το χάσετε!