Σε έναν και μοναδικό σκληρόδετο τόμο 452 σελίδων.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το μεγαλειώδες έργο «Τα παλάτια της Κνωσσού» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο 452 σελίδων.

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη, δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.

Με τον σαγηνευτικό μύθο του Μινώταυρου καταπιάνεται ο Νίκος Καζαντζάκης στο μυθιστόρημα «Τα Παλάτια της Κνωσού» που προσφέρει αυτή την Κυριακή 29 Απριλίου το «Πρώτο Θέμα». Επίμονος μελετητής και βαθύς γνώστης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ο Καζαντζάκης τοποθετεί στο ανάκτορο του θρυλικού Μίνωα την πλοκή ενός από τα πλέον ιδιαίτερα και αγαπημένα έργα του. Σε πρώτη ανάγνωση «Τα Παλάτια της Κνωσού» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους -εφόσον αυτό ήταν το κοινό που είχε στο μυαλό του ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας. Στην πραγματικότητα όμως «Τα Παλάτια της Κνωσού» είναι ένα βιβλίο για κάθε Έλληνα, για κάθε άνθρωπο που γοητεύεται από τους αρχαίους μύθους, τα κρυφά τους νοήματα, τα κατορθώματα και τα παθήματα των ηρώων τους, τον μεγαλοφυή συμβολισμό τους. Και κανείς, εκτός από τον Νίκο Καζαντζάκη δεν θα μπορούσε να χειριστεί με μεγαλύτερη μαστοριά και δημιουργικότητα -αλλά και περισσότερο σεβασμό- τον μύθο του τρομερού Μινώταυρου και του αινιγματικού Λαβύρινθου.

Μην το χάσετε!