Μία νέα μορφή γάλακτος που παράγεται από αρακά είναι η νέα εναλλακτική για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή και απέχουν από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τοπική αγορά από τις αρχές Μαΐου ενώ μάλλον θα γίνει ανάρπαστο αφού σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Ripple που το παράγει, τα γευστικά και διατροφικά του χαρακτηριστικά υπερέχουν όχι μόνο του αγελαδινού γάλακτος αλλά επίσης και άλλων τύπων γάλακτος όπως τα αμυγδάλου και σόγιας.

ripple-pea-milk-eswteriki

Για του λόγου το αληθές, ενώ το γάλα από κάσιους, αμύγδαλο ή καρύδα έχουν ελάχιστες ως σχεδόν καθόλου πρωτεΐνες, το γάλα από κίτρινο αρακά έχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ποτήρι ενώ επίσης η θερμιδική του αξία είναι μικρότερη, περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, λιγότερα σάκχαρα, περισσότερο ασβέστιο αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά που επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης. Η εταιρεία παραγωγής επίσης επισημαίνει ότι η γεύση του είναι ευχάριστη και μπορούμε να το απολαύσουμε ακριβώς όπως κάθε άλλο τύπο γάλακτος.

smoothie-ripple-foods
Smoothie με γάλα από αρακά… Πώς θα είναι άραγε η γεύση του; 

Στα συν μπορείς να προσθέσεις και το ότι θα είναι διαθέσιμο και σε 4 συνολικά γεύσεις: κλασική, χωρίς ζάχαρη, βανίλια και σοκολάτα και φυσικά είναι ιδανικό και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Μένει μόνο να μάθουμε πότε -και αν- θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά…