Τα ski resorts της Ευρώπης είναι τώρα στο πικ τους και συναγωνίζονται σε γκουρμέ εστιατόρια, nightlife και après-ski απολαύσεις. Γιατί είναι αλήθεια, η γεύση πάει στα βουνά!

kaprun_castle_at_night

Ποιος πάει για σκι και δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει après-ski; Από τα αλπικά σαλέ και τα καταφύγια στα βουνά, μέχρι τα cosy μπιστρό και τα γκουρμέ ρεστοράν, δείτε πού θα έχετε τις καλύτερες γαστρονομικές -και όχι μόνο- εμπειρίες.

LechZuersTourismus_byChristophSchoech

ΑΥΣΤΡΙΑ
Lech Am Arlberg
Κοσμοπολίτικο και ιδανικό για οικογένειες, το Lech δικαίως διατηρεί τη φήμη ενός από τα καλύτερα ski resorts του κόσμου. Όταν κλείνουν τα lifts, η ζωή μεταφέρεται από τις πίστες σε εξαιρετικά γκουρμέ εστιατόρια, τα οποία αποτελούν από μόνα τους έναν καλό λόγο για να το επισκεφτείς. Ανάμεσά τους, το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Post στο πεντάστερο ξενοδοχείο Post Lech (postlech.com). Εδώ, σε έναν φιλόξενο ρουστίκ χώρο, ο σεφ Michael Spirk σερβίρει από βιεννέζικο σνίτσελ με πατάτες bratkartoffeln, μέχρι πέστροφα καπνιστή με γλυκοπατάτα και μάνγκο, αλλά και μενού γευσιγνωσίας (στα 95 ευρώ) για τους πιο απαιτητικούς. Παρόμοιες γευστικές εμπειρίες θα συναντήσετε και στο ομώνυμο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Aurelio (www.aureliolech.com), με 3 βραβεία Gault Millau. Στα συν του μια σπάνια οινική λίστα με vintage ετικέτες κρασιών, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία παλαιωμένων brandies και Armagnacs, που μετρούν πάνω από 100 χρόνια. Για πιο cosy καταστάσεις, ο πολυχώρος Fux (fux-mi.net) προσφέρει δύο εστιατόρια, ένα ευρωπαϊκό – ασιατικό με sushi bar και ένα steakhouse με ανοιχτό grill, καθώς και ένα jazz bar. Μπροστά από το ανοιχτό τζάκι στο χώρο του μπαρ μπορείτε να κανονίσετε ακόμα και πριβέ δείπνο με ειδικό σετ μενού για παρέες από 2 έως 12 άτομα. Μέσα στην πόλη, το Hûs Nr. 8 (hus8.at) είναι το κατάλληλο μέρος για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές αυστριακές σπεσιαλιτέ και τα φοντί, ενώ για πίτσα, πάστα και πιάτα στο γουόκ θα πάτε ασυζητητί στο Balmalp (www.balmalp.at). Μη χάσετε, ωστόσο, την ευκαιρία να δοκιμάσετε και τα φοντί του Αlger Godener Berg (goldenerberg.at) πάνω στο βουνό, με φανταστική θέα, events οινογνωσίας και live μουσικές κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Πάνω στο βουνό θα βρείτε κι άλλα καταφύγια apres ski με υπέροχα πιάτα τοπικής κουζίνας, που θα σας σερβίρει προσωπικό ντυμένο με την παραδοσιακή αυστριακή ενδυμασία! Για τους λάτρεις του κρασιού, στα 20 λεπτά από το Lech, στο St. Christoph, υπάρχει το Hospiz Alm (arlberghospiz.at) με τις περισσότερες μεγάλες φιάλες στον κόσμο!

Περισσότερα στο: www.lech-zuers.at

LechZuersTourismus_byHannoMackowitz-(7)

Kitzbuhel
Σοφιστικέ και μοδάτο το μεσαιωνικό χωριό με τα χρωματιστά σπιτάκια συνδυάζει απαιτητικό σκι και κοσμική ζωή στα γραφικά πέτρινα δρομάκια του, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Στον κεντρικό γραφικό του πεζόδρομο θα βρείτε αρκετά στυλάτα café, bars, πιτσαρίες και εστιατόρια, ακόμα και καζίνο. Μετά το σκι και πριν κατεβείτε από τα 1930 μέτρα, περάστε οπωσδήποτε από την πανοραμική ταράτσα του Pengelstein για λουκάνικα και μπύρα μετά μουσικής. Για φαγητό επιλέξτε το Schwedenkapelle (schwedenkapelle.com), λίγο έξω από την πόλη, όπου στον ατμοσφαιρικό χώρο μιας παλιάς εκκλησίας θα γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ με ένα δημιουργικό touch από τα αδέλφια Marcus και Christian. Στο Neuwirt (adlerkitz.at), με ένα αστέρι Michelin, θα γευτείτε τις γκουρμεδιές του σεφ Stefan Hofer, ενώ στο πιο καθημερινό Chizzo (chizzo.eu) θα δειπνήσετε σε ένα ρουστίκ και φιλόξενο χώρο, όπου κυριαρχεί το ξύλο. Στο κέντρο της πόλης είναι και το εστιατόριο του ξενώνα Auwirt (gasthofauwirt.at) με τίμιο φαγητό και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Δεν γίνεται όμως να πάτε στο Kitzbuhel και να μην επισκεφτείτε το πολυβραβευμένο Heimatliebe (http://resort.a-rosa.de), στο οποίο μαγειρεύει ο εξαιρετικός Andreas Senn, ένας από τους καλύτερους σεφ της Αυστρίας. Κοντά στο χωριό, αλλά σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα λόφο, είναι κρυμμένο και το “αγροτόσπιτο” της Ρόζι. Στο Rosi’s Sonnbergstub’n (sonnbergstuben.at) θα πάτε για τα φοντί και την ολόφρεσκια πάπια κι αν είστε τυχεροί η Ρόζι θα κάτσει στο τραπέζι σας και θα σας πει κι ένα τραγούδι! Μust και ένα πέρασμα από το εστιατόριο S’Pfandl (pfandl.co.at), στην περιοχή Reith, για παραδοσιακά κρεατικά που σερβίρονται σε τεράστια τηγάνια.

Περισσότερα στο: www.kitzbuehel.com

kaspresskn~delsuppe

Zell am See – Kaprun
Με δύο χιονοδρομικά από το 1966, το Zell am See προσφέρει 132 χλμ. πίστες όλων των επιπέδων και μια μεγάλη γκάμα après ski pubs -Pavillon, Lederhosn, Cabrio, Craisy Daisy, κ.α.- στα οποία το σκηνικό εξελίσσεται καθημερινά σε πάρτι. Χτισμένο πάνω στην πανέμορφη λίμνη Zell, στην οποία μπορείτε να κάνετε πατινάζ τους χειμερινούς μήνες, το μεσαιωνικό χωριό είναι παράδεισος για τους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας. Εδώ, σε ένα κάστρο του 15ου αιώνα, λίγο έξω από την πόλη, βρίσκεται και το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Mayer’s restaurant (mayers-restaurant.at), στο οποίο ξεδιπλώνει το μαγειρικό του ταλέντο ο χαρισματικός Andy Mayer. Η όλη εμπειρία, αν και θα σας κοστίσει το λιγότερο 100 ευρώ/άτομο αξίζει, καθώς πέρα από τα άκρως ενδιαφέροντα μοριακά πιάτα του Mayer, το περιβάλλον μέσα και έξω από το εστιατόριο είναι μαγικό! Για πιο απλή, αλλά αυθεντική αυστριακή κουζίνα επιλέξτε το Steinerwirt (steinerwirt.com), με ιστορία που ξεκινά τον 14ο αιώνα, φιλόξενη ατμόσφαιρα και σπεσιαλιτέ του το ραγού από ελάφι και το ζεστό Apple Strudel. Στις όχθες τη λίμνης, στο ατμοσφαιρικό Grand Hotel (grandhotel-zellamsee.at), στο οποίο λειτουργεί και καζίνο, θα επιλέξετε ένα από τα εστιατόριά του για να φάτε σε βασιλικό περιβάλλον ή θα πιείτε το ποτό σας στο υπέροχο Imperial Café Bar, που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές…

Περισσότερα στο: www.zellamsee-kaprun.com

kitzsteinhorn_genuss

ΙΤΑΛΙΑ
Cortina D’Ampezzo
Περικυκλωμένη από τους επιβλητικούς Δολομίτες, η γραφική Κορτίνα είναι το μεγαλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο σκι στην Ιταλία. Γι’ αυτό πολλοί την προτιμούν ακόμα και για socialising, χωρίς να έχουν σχέση με το άθλημα. Για τους υπόλοιπους, λοιπόν, μένουν 140 χιλιομέτρα πίστες που είναι όλες δικές τους, μαζί με τα πιο στυλάτα ski bars που ατενίζουν τις περίφημες ιταλικές Άλπεις. Στην πόλη, θα συναντήσετε παραδοσιακές τρατορίες, ρομαντικά piano bars και διάχυτη ιταλική φινέτσα σε όλα τα επίπεδα. Στο εστιατόριο της οικογένειας Melon Il Meloncino al Camineto (www.ilmeloncino.it) θα γευτείτε τέλεια ριζότο, ζουμερά σκαλοπίνια με μανιτάρια πορτσίνι και αξέχαστο σορμπέ μούρων. Στο 5 Torri (ristorante5torri.it) του Ολυμπιονίκη σκιέρ Kristian Ghedina θα δοκιμάστε home made ζυμαρικά της περιοχής και στο Baita Fraina (baitafraina.it) θα πάτε για τα κρεατικά και τα υπέροχα γλυκά του. Για φρέσκο ψάρι και γευστικό ριζότο al mare το Il Vizietto di Cortina, με πιστοποιητικό διάκρισης για το 2014, είναι η καλύτερη επιλογή. Η Cortina διαθέτει πάνω από 40 εστιατόρια και μπιστρό, στα οποία θα δοκιμάσετε υπέροχα τυριά και αλλαντικά και καταπληκτικά κρασιά. Δοκιμάστε ντάμπλινγκ, spaetzle με speck, ελάφι, άγρια μανιτάρια και βοδινό γκούλας στο εξαιρετικό Ospitale (ristoranteospitale.com) και μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το αγαπημένο του wine bar του Ernest Hemingway, Enoteca Cortina (enotecacortina.com). Στο ένα τέταρτο από την πόλη, ψηλά στο βουνό είναι και το κουκλίστικο (αν και λίγο spooky) Baita Pie Tofana (www.baitapietofana.it) με ρουστίκ διακόσμηση και πολύ καλό οσομπούκο. Για ποτό και χορό το club Charly’s (κάτω από το ξενοδοχείο Olympia) με δυο διαφορετικά stage μουσικής (το ένα με 70’s & 80’s ακούσματα και το δεύτερο με πιο mainstream μουσική) είναι καλή επιλογή. Διαφορετικά προτιμήστε το μοδάτο club restaurant Bilbò (cortinaup.it) ή τις πιο cool pubs L’P 26 και Clipper Pub’s με live μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Περισσότερα στο: http://cortina.dolomiti.org

Canapes-Fire

Madonna di Campigio
Χτισμένο στην πανέμορφη κοιλάδα Rendena, στα 1550 μέτρα υψόμετρο, αυτό το σχετικά ήσυχο ιταλικό θέρετρο είναι ιδανικό ακόμα και για τριήμερο. Με άνετες και εύκολες πίστες, πολύ καλά boutique hotels και γκουρμέ εστιατόρια είναι το αγαπημένο του διεθνούς jet set, που δεν θέλει να αποφύγει την κοσμοσυρροή της Κορτίνα. Η γαστρονομία του Τrentino βασίζεται σε ντόπια υλικά και αλπικές συνταγές -πολέντα, άγρια μανιτάρια, ζαρκάδι και άλλα- που σερβίρονται σε mountain chalets, στα οποία θα πάτε με snowcats, αλλά και σε cosy κελάρια και εστιατόρια στο κέντρο του χωριού. Πάρτε χαρτί και μολύβι, λοιπόν. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία εστιατόρια με αστέρι Μichelin βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για τα: Stube Hermitage, Gallo Cedrone και Dolomieu. Στο πρώτο θα πάτε για τα σπιτικά ραβιόλια του, που είναι γεμιστά με ραντίτσιο, καπνιστό τυρί και βούτυρο. Θα το βρείτε στο πολυτελές Bio-Hotel Hermitage (biohotelhermitage.it). Στο δεύτερο, που είναι η ταβέρνα του ξενοδοχείου Bertelli (ilgallocedrone.it), για το μοναδικό κελάρι του στο οποίο υπάρχουν πάνω από 20.000 φιάλες από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Όσο για το τρίτο, θα πάτε για τη μοναδική ατμόσφαιρα του boutique hotel που το στεγάζει. Το DV Chalet (dvchalet.it) είναι υπόδειγμα αισθητικής και design, με ένα πανέμορφο lounge για ποτό και το πιο ωραίο cigar room, που έχετε δει! Πέρα τα γκουρμέ, στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε υπέροχα farm restaurants (δοκιμάστε το La Trisa στο Giustino) και πολλές πιτσαρίες. Μετά το φαγητό, συνεχίστε για ποτό στο Suisse bar που στεγάζεται στο παλιό κρησφύγετο του αυτοκράτορα Franz Joseph, για κοκτέιλ στο Majestic Lounge, για live στο wine bar La Cantina del Suisse ή για χορό στο Cliffhanger Club.

Περισσότερα στο: www.campigliodolomiti.it

Heli_Picnic_2_2

ΓΑΛΛΙΑ
Courchevel
Με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα περισσότερα ski in – ski out ξενοδοχεία πάνω στις πλαγιές, στα οποία θα σας υποδέχεται μέχρι και μπάτλερ με κουβερτούλα μετά το εξαντλητικό σκι αποτελεί το ακριβότερο ski resort της Ευρώπης. Τα εστιατόρια ακολουθούν το ίδιο δίπτυχο ακρίβειας – πολυτέλειας, με πολλά βραβευμένα με 2 αστέρια Michelin, όπως το Baumanière του πολυτελούς ξενοδοχείου Le Strato (hotelstrato.com), με degustation menu που κοστίζουν 195 και 320 ευρώ/άτομο ή το Le 1947 στο υπέροχο ξενοδοχείο Le Cheval Blanc (courchevel.chevalblanc.com). Στο ίδιο μήκος κύματος τα επίσης διάστερα La Table de Kilimandjaro (hotelkilimandjaro.com) σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό και το Le Chabichou πάνω στις πίστες (www.chabichou-courchevel.com), στο οποίο μαγειρεύει ο Master Chef της Γαλλίας, Michel Rochedy. Για αστεράτη εμπειρία στο φαγητό αλλά όχι και στις τιμές προτιμήστε το Le Farcon (www.lefarcon.fr) στο οποίο θα γευτείτε υψηλή γαστρονομία σε μενού που κοστίζουν μόλις 35 ευρώ το μεσημέρι και 58 ευρώ το βράδυ! Πολύ καλή επιλογή πάνω στις πίστες και σε μια ηλιόλουστη ταράτσα το εστιατόριο του ξενοδοχείου La Pomme de Pin (pommedepin-courchevel.com), όπου θα γευτείτε πεντανόστιμα burgers, πίτσα και όχι μόνο. Για μια γνωριμία με τη ρουστίκ κουζίνα της Σαβοΐας – φοντί τυριών και κρεάτων, χωριάτικα αλλαντικά, ρακλέτ και κρεατικά από τον ξυλόφουρνο- θα πάτε στο Le Coin Savoyard, στο ξενοδοχείο Les Airelles (airelles.fr) και στο λιλιπούτειο La Fromagerie (lafromagerie-courchevel.com). Κι αν ξαφνικά επιθυμήσετε κάτι διαφορετικό από τα παραπάνω επισκεφτείτε το ιταλικό deli-restaurant L’ Osteria σε έναν υπέροχο χώρο – κελάρι ή το ασιατικό Le Grand Café. Η νύχτα συνεχίζεται στο δημοφιλές Piggy’s, με εκλεκτά malt και live μουσικές, στο πιάνο μπαρ Τhe Mangeoire ή στο Tremplin για καραόκε. Πρώτα στις προτιμήσεις και το Refuge bar με live μπάντες, αλλά και το Le Schuss που είναι η πιο νέα άφιξη. Τα περισσότερα 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία πάντως έχουν ατμοσφαιρικά lounge bars για να πιείτε ήσυχα το ποτό σας. Πάντως αξίζει να περάσετε και από το σοφιστικέ Fire and Ice bar του ξενοδοχείου Portetta (leportetta.com) με το ανοιχτό τζάκι και το ice bar. Σημειώστε επίσης το Kudeta και το Grange τα οποία ξενυχτάνε μέχρι τις 4 περίπου το πρωί και ότι στην περιοχή οργανώνονται συχνά και κονσέρτα κλασικής μουσικής.

Περισσότερα στο: www.courchevel.com

axau0706

Megève
Μικρή και παραμυθένια, η γαλλική Megève οφείλει την ύπαρξή της στη Βαρώνη Rothshild, που θέλησε το 1920 να δημιουργήσει ένα χειμερινό θέρετρο για να ανταγωνιστεί το St. Moritz της Ελβετίας. Με κοσμοπολίτικο αέρα, ατμοσφαιρικά tea rooms, πολλά εστιατόρια και ένα πολυτελές καζίνο θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και μετά το σκι. Πάνω στις πίστες, το chalet-resort Mont d’Arbois (mont-darbois.fr), με 5 εστιατόρια, είναι από αυτά που δεν πρέπει να παραλείψετε. Πανέμορφα σαλέ στις πλαγιές, είναι επίσης το L’Alpette (alpette-megeve.com) και το Relais des Communailles, με χώρους μέσα – έξω για καφέ ή φαγητό και ηλιόλουστες ταράτσες με πανοραμική θέα στις πίστες του Mont Blanc. Το πιο παραδοσιακό Les Mandarines (lesmandarines.fr) στα 1800 μέτρα και το La Ravière, κρυμμένο στο δάσος σερβίρουν τυπικό φαγητό Αλσατίας. Μέσα στην πόλη, οι τοπ επιλογές είναι το Le Chalet des Jumeaux (chaletdesjumeaux.com) που έχει και live, το Le Vieux Megève (www.restaurant-vieux-megeve.fr), που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και φυσικά το τριάστερο Flocons de Sel (floconsdesel.com), στο οποίο τα δίνει όλα ο σεφ Emmanuel Renaut, με πιάτα όπως τα σκαλοπίνια σε τραγανό φύλλο με άγρια μανιτάρια του δάσους συνοδεία υπέροχων γαλλικών κρασιών. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει και το μπιστρό Flocons Village, στο οποίο σερβίρεται πιο απλή και οικονομική κουζίνα με set menu που φτιάχνεις μόνος σου στα 27 και στα 31 ευρώ.

Περισσότερα στο: www.megeve.com

banner-zermatt-1

ΕΛΒΕΤΙΑ
Zermatt
Περιτριγυρισμένο από τις κορυφές των πιο ψηλών βουνών της Ευρώπης, το γραφικό αυτό resort έχει και οικολογικές ευαισθησίες, καθώς ακόμα και σήμερα δεν επιτρέπει τη χρήση αυτοκινήτων, παρά μόνο των ηλεκτρικών. Όσο για τις γαστρονομικές συγκινήσεις… Περισσότερα από 200 εστιατόρια, 46 από τα οποία δημιουργικά, καλύπτουν όλα τα γούστα. Το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Heimberg (heimberg-zermatt.ch) είναι τρομερά στιλάτο και θα σας ταξιδέψει με τις γεύσεις του στη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο. Το mountain restaurant Chez Vrony (chezvrony.ch) έχει φοβερή θέα και πιάτα χωρίς γλουτένη, ενώ το Prato Borni (pratoborni.zermatterhof.ch), στο μεγαλειώδες Grand Hotel Zermatterhof, με την ανοιχτή κουζίνα και τους πολυελαίους είναι classic μέρος για αστακό και κρεπ Suzette. Το ακριβώς αντίθετο σε στυλ, The Omnia, συνδυάζει ποτό και φαγητό με επιρροές απ’ όλο τον κόσμο σε έναν μοντέρνο και ντιζαϊνάτο χώρο. Σε κοντινή απόσταση, έξω από το Zermatt, αξίζει να επισκεφτείτε το Zum See, μια οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει εδώ και 30 χρόνια τίμια τοπική κουζίνα, με highlights τα σπιτικά ζυμαρικά και τα πιάτα με ψάρι. Οι λάτρεις των φοντί και της ρακλέτ επιλέγουν σταθερά εδώ και χρόνια το Ferdinand (ferdinand.ch), ενώ στα Findlerhof και Grill Le Cervin πάνε για κρέας βιολογικής παραγωγής και πιάτα στο grill. Την πιο ξεχωριστή εμπειρία για ποτό κυριολεκτικά on ice θα την έχετε στο ice-cool bar του igloo ξενοδοχείου Iglu-Dorf Zermatt (iglu-dorf.com). Διαφορετικά προτιμήστε ένα από τα 5 μπαρ του ξενοδοχείου Post Zermatt (hotelpost.ch), όπως την cult ντίσκο – κελάρι Broken Bar ή το après-ski Hennu Stall (hennustall.ch) στις πλαγιές, όπου κάθε μέρα γίνεται πάρτι.

Περισσότερα στο: www.zermatt.ch

Badrutt's-Palace-Hotel-St-moritz

Saint Moritz
Εδώ οι δάσκαλοι (του σκι) φοράνε Prada και τα snow bars μοιάζουν με πασαρέλα, από την οποία περνά όλο το αριστοκρατικό και κοσμικό lobby της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι γευστικές συγκινήσεις στο “Top of the world” resort, όπως είναι το μόττο του, είναι επίσης αρκετά υψηλές με πρώτο και καλύτερο το φεστιβάλ γεύσης, που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη του Γενάρη. Για να νοιώσετε κι εσείς VIP, θα πάτε στο Badrutt’s Palace (badruttspalace.com), ένα πραγματικά αυτοκρατορικό ξενοδοχείο, με εστιατόρια, καφέ και μπαρ για κάθε στιγμή της ημέρας. Ανάμεσά τους και το γιαπωνέζικο Nobu των Ελλήνων αδελφών Ιωαννίδη (Matsuhisa Βουλιαγμένης) και τα μοδάτα μπαρ Renaissance και King’s Club. Στο εστιατόριο του πολυτελούς Giardono Mountain (giardino-mountain.ch), Ecco, θα απολαύσετε την αρωματική κουζίνα του γερμανοτραφούς σεφ Rolf Fliegauf, για την οποία έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin. Αστεράτη εμπειρία, που δίνει έμφαση στην απλότητα της μεσογειακής κουζίνας, θα έχετε και στο Talvo by Dalsass (www.talvo.ch), ένα από τα παλιότερα αγροτόσπιτα της περιοχής, που χτίστηκε το 1658. Στο 5 σε 1 Chesa Veglia στο κέντρο της πόλης, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε, μιας και ένα παλιό αγροτόσπιτο έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συγκρότημα που προσφέρει τα πάντα όλες τις ώρες της ημέρας: από ιταλική και τοπική κουζίνα στα Pizzeria Heuboden και Patrizier Stüben αντίστοιχα, μέχρι κρεατικά στο Grill Chadafo και after-dinner cocktails στο Polo Bar. Πάνω στα βουνά, τo La Marmite (mathisfood.ch) έχει τη φήμη ενός από τα καλύτερα και πιο ακριβά εστιατόρια των Άλπεων. Στα highlights του το εξαιρετικό χαβιάρι και οι τάρτες φλαμπέ με τρούφες. Το El Paradiso (el-paradiso.ch), στα 2174 μέτρα, εκτός από θέα που κόβει την ανάσα, υπόσχεται μέρα – νύχτα τα πιο δυνατά vibes με πιάτα, που σερβίρουν σερβιτόρες-άγγελοι και κοκτέιλ που φτιάχνουν μπάρμεν-διάβολοι! Το Veltlinerkeller (veltlinerkeller-stmoritz.ch) είναι ένα μικρό και γλυκό εστιατόριο που φιλοξενεί μόλις 30 άτομα και σερβίρει σπιτικά ζυμαρικά, ψάρι και κρέας στο γκριλ. Το La Baracca, μια απλή καλύβα και μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στα τόσα κυριλέ εστιατόρια σερβίρει πολέντα και άλλα τοπικά πιάτα σε πολύ οικονομικές τιμές και σφύζει από τουρίστες και ντόπιους. Τέλος, για τους πιο απαιτητικούς, το Devil’s Place (www.waldhaus-am-see.ch) στο ξενοδοχείο Waldhaus am See, με 2500 διαφορετικά ουσίκι, κατέχει σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες τη μεγαλύτερη συλλογή ουίσκι στον κόσμο. Για τους φαν του είδους στο Kempinski Grand Hotel des Bains λειτουργεί και καζίνο.

Περισσότερα στο: www.stmoritz.ch