Ένα κορίτσι που ολοκλήρωσε ένα ταξίδι ζωής στις πολυεθνικές μέχρι να επιστρέψει στη δική της Ιθάκη, το Κουκάκι που τη μεγάλωσε με την ιδέα ενός μεζεδοπωλείου με έφεση στη λογοτεχνία, το οποίο σε βάζει να διαβάσεις Βάρναλη και Μπρετόν πριν την πρώτη γουλιά από την παγωμένη του ρακή. Με το καλωσόρισες, η Βενετία προσωπικά, μαζί με το χαμόγελό της, θα κάνει ό,τι μπορεί για να σε βάλει σε ένα μαγαζί-παρέα, να γίνεις κομμάτι κι εσύ του ολοζώντανου πεζόδρομου της Ολυμπίου, εκεί όπου όλοι είναι φίλοι.

mikrivenetia4

Στο τραπέζι σου μπορεί να προσγειωθεί ένα κοκτέιλ ή ένα πιτόγυρο από τους απέναντι γείτονες, η Φλωρεντία που είναι κολλητή και μαγείρισσα και υπεύθυνη του μενού λείπει, όμως εδώ δεν θα νιώσεις μόνος. Ο Γιώργος Γιαννουράκος, ο Βασίλης Μυλωνάς και ο Μήτσος Πρασάς εναλλάσσονται στην κουζίνα και κάνοντας μικρά θαύματα. Το τραπέζι θα κοκκινίσει από την ολόγλυκη ντομάτα μιας σαλάτας με κατίκι, αμπελοφάσουλα και φρέσκο δυόσμο, θα έρθουν και τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, baby πατατούλες που ψήνονται μέσα σε λευκό κρασί αλλά και συκώτι με σκόρδο και δεντρολίβανο ή και κάρι κοτόπουλο με λαχανικά.

mikrivenetia2

mikrivenetia3

Αφού σε αυτό το μενού το καπνιστό σκουμπρί συγκατοικεί με το πράσινο κάρι, ο πομάκικος καβουρμάς και το λουκάνικο του Μπάρι Μπατάκ με το ριζότο μανιταριών με τρούφα, το γάλα καρύδας με την κρητική γραβιέρα του Γασπαράκη και τα σκιουφιχτά ζυμαρικά από τη Λήμνο, η εξαιρετική φάβα του Νομικού από τη Σχοινούσα με το καραμελωμένο κρεμμύδι πλάι στην caprese και η μαγική γραβιέρα της θείας Κρυστάλλως από την Αράχωβα με το ρύζι basmati. Σπάνιες ελληνικές λιχουδιές, όπως το κριθαροκούλουρο από τη Σπήλη του Ρεθύμνου, το αλάτι της Τραχήλας, το σκουμπρί και το χέλι της Βιστωνίδας ή το μέλι με θρούμπι από τα Κύθηρα μπαίνουν σε πιάτα κλασικά όπως μια γιουβετσάδα με απάκι, αλλά τολμούν να κάνουν κι αυτό που κάνουμε όλοι μας σπίτι: να μαγειρέψουμε άμα λάχει και την παγκοσμιοποίηση παραμένοντας βαθιά ελληνικοί ακόμη και μπροστά σε ένα cheese cake.

info
Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι, τηλ. 213 0259158