Τις προάλλες αναρωτιόμουν πόσες φορές το κουλούρι Θεσσαλονίκης με έχει σώσει από αυτές τις απρόσμενες και ξαφνικές επιδρομές πείνας. Αυτό το τόσο απλό, λιτό και με μπόλικο σουσάμι κουλούρι, που χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο μας φαίνεται νόστιμο και όλοι μας το αγαπάμε. Τι θα λέγατε τώρα, αν σας έλεγα ότι αυτή η παραδοσιακή λιχουδιά έχει γίνει λίγο πιο gourmet; Έχει πάει λίγο παρακάτω και θα τολμούσα να πω ότι την έχει δει αλλιώς. Ίσως να παραξενευτείτε, όμως είναι πραγματικότητα.

oven1

Στον πεζόδρομο της Αιόλου, εκεί που κάνει γωνία με την Ερμού, πριν από λίγο καιρό άνοιξε ένα μαγαζί που έφερε αυτή την αλλαγή. Δηλαδή έδωσε στο κουλούρι Θεσσαλονίκης μια πιο «ευγενική» elegant εκδοχή. Ο λόγος για το Oven Sesame.

OVENSESAME

12924557_529162727245337_9113165030050849740_n

Εκεί, λοιπόν, οι εμπνευστές του φτιάχνουν το κουλούρι σε σχήμα «τσαντάκι», το ανοίγουν και στο γεμίζουν με ότι μπορείς να φανταστείς: φέτα Ελασσόνας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Άρτας, ελιές Καλαμών, μοτσαρέλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά, χωριάτικο λουκάνικο και πολλά ακόμα. Εγώ δοκίμασα εκείνο με το μίγμα 3 τυριών (γραβιέρα, γκούντα, μοτσαρέλα), που ερχόταν ελαφρώς αρωματισμένο με κύμινο, αλλά και το Caesareto με κομμάτια από στήθος κοτόπουλο, παρμεζάνα, καλαμπόκι και σπιτική Caesar σως. Και επειδή υπήρχαν και σε γλυκές εκδοχές, δεν αντιστάθηκα και ζήτησα εκείνο με την κρέμα τυριού που σερβίρεται με πραλίνα φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας.

12801395_516100761884867_1363638144965703242_n

Όσο για τις τιμές του, μη νομίζετε ότι αυτή η gourmet εκδοχή του παραδοσιακού ΣΟΥΚΟΥ (Σουσαμένιο Κουλούρι) κοστίζει ακριβά. Θα πληρώσετε μεταξύ 1, 7 και 4 ευρώ.

info
Αιόλου 17Α, Αθήνα, τηλ. 210 3230038.