Θα έπινες ποτέ ένα ποτήρι καφέ που στοιχίζει 448 ευρώ το φλιτζάνι; Ή μήπως θα ταξίδευες με ιδιωτικό jet όπου θα γευόσουν πιάτα που στοιχίζουν από 345- 1380 ευρώ το άτομο;

Μπορεί όλα αυτά να μην είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, υπάρχουν όμως κάποιοι που επιλέγουν να βάζουν στο τραπέζι τους μια σειρά από λιχουδιές και ροφήματα που για να τα απολαύσεις πρέπει να πληρώσεις μια ολόκληρη περιουσία!

Όλα αυτά και άλλα πολλά συγκεντρώνονται σε μία εκπομπή που επικεντρώνεται σε λιχουδιές ή ποτά αυτού του τύπου, σε όσους τα δημιουργούν αλλά και σε αυτούς που τα απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση. Η εκπομπή θα προβάλλεται στο Κανάλι 4 στην Αγγλία και ο τίτλος της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από «Τα ακριβότερα φαγητά του κόσμου».

daniel-humm
Ο Daniel Humm στην κουζίνα του Eleven Madisson Park

Ο βραβευμένος σεφ Ντάνιελ Χουμ, σεφ του τέταρτου καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο (Eleven Madisson Park, Νέα Υόρκη) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για τον ίδιο και τους πελάτες του η τιμή δεν είναι παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη, αναφέροντας μάλιστα και το παράδειγμα ενός πελάτη που του ζήτησε να μαγειρέψει ένα γεύμα επιπέδου Michelin για τη γάτα του το οποίο θα σέρβιρε σε κανονικά πιάτα!

Αν λοιπόν το φαινόμενο των φαγητών που οι τιμές τους αγγίζουν τα όρια της «τρέλας» είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, αυτή την εκπομπή δεν πρέπει να την χάσετε.

Δείτε το trailer της εκπομπής εδώ:


Info

http://www.channel4.com/programmes/the-worlds-most-expensive-food