Αυτό το άλειμμα μήλου είναι κρεμώδες, με απαλή γλυκιά γεύση και πολύ νόστιμο. Είναι τέλειο για το πρωινό και μπορείτε να το αλείψετε σε φέτες ψωμιού, φρυγανιές, να γεμίσετε κρουασάν και κρέπες ή να το απλώσετε σε pancakes.

Υλικά
6 μήλα. καθαρισμένα
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι μέλι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν δούμε ότι το μείγμα έχει δέσει, το περνάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να αποκτήσει καλύτερη υφή και το μεταφέρουμε σε γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!

 

Δείτε επίσης:
Κομπόστα μήλο-αχλάδι, ο τέλειος συνδυασμός

Εύκολη μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Απολαυστική σαγκρία με πράσινα μήλα