Τα καλοκαιρινά φρούτα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, ζουμερά και αρωματικά! Τι γίνεται όμως όταν τα βάλουμε στο ψυγείο και το άρωμά τους γίνεται πρόβλημα; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα απαλλαγείς από τις δυσάρεστες μυρωδιές με τον πιο φυσικό τρόπο.

Της Μαίρης Παναγάκου

soda_171107921

Ξεπλένεις ένα κεσεδάκι από γιαούρτι και το γεμίζεις μέχρι τη μέση με μαγειρική σόδα (διττανθρακική).

Το τοποθετείς στο μεσαίο και πίσω ράφι του ψυγείου.

Το αλλάζεις μία φορά την εβδομάδα και έτσι έχεις ένα θαυμάσιο αποσμητικό ψυγείου, σχεδόν ανέξοδο, όλο το χρόνο!

Αν ωστόσο βάλεις κομμένο πεπόνι στο ψυγείο πρόσθεσε κι ένα μεγάλο ξυλάκι κανέλας, που μετριάζει ή και εξαφανίζει το δυνατό άρωμά του.

lekes_82473124

Και με το κόκκινο κρασί τι γίνεται;
Έπεσε κόκκινο κρασί στο αγαπημένο σου t-shirt; Μη σκας, για όλα υπάρχει λύση!

Ρίξε αμέσως πάνω του άσπρο κρασί ή μούλιασε το όλο το βράδυ σε λεκανάκι γεμάτο τσίπουρο! Ναι, καλά διαβάζεις!

Το πρωί που θα το βρεις σε κατάσταση… ευθυμίας, ξέπλυνε το και ρίξε πάνω του μερικές σταγόνες οξυζενέ, που θα καθαρίσει τον λεκέ σε βάθος.