Δεν είναι άλλο από τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχαρικό σε σχήμα αστεριού με τα λεπτά καφεπράσινα, στρογγυλά σποράκια. Oι
σπόροι του είναι τα σπέρματα των λουλουδιών του φυτού Πιμπινέλλη το άνισον (Pimpinella anisum), που είναι αυτοφυές σε Aνατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Στη γεύση θυμίζει κάτι από μάραθο αλλά και γλυκόριζα συγχρόνως και συνήθως κλέβει την παράσταση, ειδικά τώρα τις γιορτές με την εμφάνιση και το άρωμά του. Μαζί του φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί, αρωματίζουμε το τσάι μας, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες μας, το σιρόπι για καρυδόπιτες, τα σπιτικά λικέρ. Tαιριάζει ιδανικά σε σούπες, στα κοκκινιστά με πλούσιες σάλτσες, στα όσπρια, μέχρι και σε κάποιο συνοδευτικό ρύζι. Δεν το παρακάνουμε με τη χρήση του. Ένα με δύο κομμάτια είναι αρκετά για να αρωματίσουν τις δημιουργίες σας.

Δειτε επίσης

Πότε χαλάνε τα μπαχαρικά;

Το μυστικό για να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμα τους

Τα μπαχαρικά που διευκολύνουν την πέψη