Η Χρύσα Κονιόρδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη και την Πόλη είναι η επιτομή του αστικού catering της πόλης εδώ και δεκαετίες. Το δικό της εστιατόριο, το Βήτα, μέσα στο Βυζαντινό Μουσείο έχει αυτή τη στιλάτη αύρα, που συνδυάζει τον πολιτισμό με έναν χαλαρό, καταπράσινο κήπο.

vita-1

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου τη βοήθησε με το μενού, αλλά η ίδια είναι παντού μέσα και πίσω από τη λεπτομέρεια που μαγειρεύει κάθε πιάτο εξαιρετικά. Φαγητό που φλερτάρει α λα γαλλικά με τη Μεσόγειο, δουλεμένο και οικείο συνάμα, δημιουργικό αλλά και κλασικό.

vita-3

Γιαπράκια που μυρίζουν τη βαθιά παράδοση της Πόλης, βουτυράτος σολομός με μαύρο ρύζι και σος από wasabi και ταραμά ή η πιο απόλυτη, παριζιάνικη entrecote με σος ολαντέζ και σπαράγγια αλλά και ένα ονειρεμένο λαβράκι με σελινόριζα ή το πιο κλασικό φιλέτο με πιπέρια.

Και τα γλυκά, το ίδιο μαγικά: cheesecake μανταρίνι, μηλόπιτα, κρεμ-μπριλέ. Για τις ώρες που δεν θες να πειραματιστείς, αλλά να βουλιάξεις σε μια ώριμη κλασικότητα με μπόλικο στιλ.

info
Γ’ Σεπτεμβρίου 2, Βυζαντινό Μουσείο, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 869695.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr