Εκεί ψηλά, στα βόρεια της πόλης, στις πράσινες γειτονιές της Κηφισιάς με τα όμορφα σπίτια και λίγο πριν τη Ν. Ερυθραία, υπάρχει ένα σχεδόν παραμυθένιο μέρος, κρυμμένο ανάμεσα σε εμπορικά καταστήματα, σαν μυστικό που περιμένει να το ανακαλύψεις.

IMG_9492-copy

Το Common Secret είναι αυτό ακριβώς που μαρτυρά και το όνομα του: ένα γνωστό σε όλους, για τα νόστιμα πιάτα και την αισθητική του, μυστικό των βορείων προαστίων. Από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει η διακόσμηση του χώρου, που δίνει την αίσθηση σπιτιού, με σκεπαστό αίθριο -το οποίο θα τιμήσεις με το παραπάνω τώρα που ζέστανε ο καιρός- και άφθονα φυτά, όμορφα διακοσμητικά και πίνακες να συμπληρώνουν την εικόνα. Ακόμη και πάνω στα σουπλά υπάρχει τυπωμένη μια όμορφη μικρή ιστορία από έναν μυστικό συγγραφέα, που θα σου αρέσει πολύ!

12705327_428966483975655_4754559401103763247_n

Εκεί, που λες, θα πας με το ταίρι σου για μια ρομαντική έξοδο, με την παρέα σου από νωρίς το πρωί για καφέ και τις Κυριακές για brunch ή για ένα όμορφο οικογενειακό δείπνο, αφού είναι ένας all day προορισμός με τα όλα του και για όλους! Και αφού “χορτάσουν” τα μάτια σου από το χώρο, σειρά έχει το μενού…

IMG_9505

Όπως μας εξήγησε η αεικίνητη ιδιοκτήτρια του Common Secret, Μαριλένα Κοριζή, (που πάντα θα τη βρεις μέσα στο εστιατόριο να φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια σαν καλή οικοδέσποινα), στην κουζίνα “βασιλεύουν” οι εξαιρετικές πρώτες ύλες. Τα κρεατικά, για παράδειγμα, προέρχονται από τη Φάρμα Μπράλου, τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα και, μιας και ακολουθούν τη διαθεσιμότητα και εποχικότητα, το μενού αλλάζει πολύ συχνά και έτσι έχεις πάντα κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις. Εμείς ξεκινήσαμε με δροσερή σαλάτα Burrata με ντοματίνια και σχεδόν βελούδινο ταρτάρ τόνου, σερβιρισμένο πάνω σε πουρέ αβοκάντο με μια ελαφρώς πικάντικη νότα που του πήγαινε πολύ.

DSC_0057

Πολύ γευστική και η σαλάτα με χταπόδι και κινόα, αν και μόλις έφτασαν στο τραπέζι μας τα χειροποίητα ριγκατόνι με σάλτσα λιμοντσέλο και ιταλικό τυρί asiago ήταν σα να μην υπήρχε τίποτα άλλο. Για να ξέρεις, τα συγκεκριμένα ζυμαρικά φτιάχνονται σε ειδικό μπρούτζινο καλούπι, που εξασφαλίζει ότι οι σάλτσες απορροφούνται καλύτερα. Το ψημένο στο χαρτί μυλοκόπι μας κέρδισε με την πλούσια γεύση του και το άρωμα βασιλικού, ενώ το σωστά ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο με τα ψητά λαχανικά απογείωσαν μια ήδη υπέροχη βραδιά. Η ανάλαφρη μους χαλβά που ακολούθησε, έδωσε τον ιδανικό επίλογο.

_MG_6451

Το brunch τους δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη, ωστόσο, φροντίσαμε να πάρουμε μια γεύση από τα cocktail τους, όπως το δροσερό aperol spritz που είναι ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα ή για να ξεκινήσεις το δείπνο σου.

info
Λεωφ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 210 6233810. Κόστος: € 25 – 30.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr