Τριήμερο στην Αθήνα; Μην στενοχωριέσαι, διότι με τις λιακάδες να συνεχίζονται για μέρες ακόμη βρίσκουμε όμορφα μέρη για να δραπετεύουμε ακόμα και εντός των τειχών. Ένα από αυτά είναι και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο Φάληρο. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί μια ολοήμερη πρόταση για να πας με την οικογένειά σου -ιδανικά με πιτσιρίκια, να περπατήσεις, να κάνεις καγιάκ, να κάνεις ποδήλατο, να ρεμβάσεις πίνοντας καφέ στη φύση και όταν κουραστείς απ’ τους καφέδες και τις αθλοπαιδείες να φας στο πανέμορφο Delta Restaurant, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ως executive chef ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Αυτό έκανα κι εγώ την περασμένη Κυριακή. Τα παιδιά -ηλικίας 3 και 6 ετών- δεν χόρταιναν το παιχνίδι, το πατίνι, το ποδήλατο και κυρίως την εξερεύνηση! Διότι, είναι αλήθεια, στο ΚΠΙΣΝ υπάρχουν πολλά μέρη για εξερεύνηση, από παιδικές χαρές με μουσικά όργανα και συντριβάνια μέχρι απίθανα events με water shows και αθλητικά ή πολιτιστικά δρώμενα για όλη την οικογένεια.

Όταν έφτασε η ώρα του φαγητού, ανεβήκαμε για brunch στο Delta Restaurant -το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το Δέλτα Φαλήρου- με την ωραία θέα. Το brunch λειτουργεί μόνο κάθε Κυριακή, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και προσφέρει αρκετές επιλογές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Ξεκινώντας από τον μπουφέ, μας άρεσε πολύ το πλατό τυριών και το πλατό αλλαντικών, που περιλαμβάνουν ελληνικά μόνο τυριά και αλλαντικά αντίστοιχα και συνοδεύονται από κριτσίνια, ψωμάκια, crackers και φρυγανιές. Στον πλούσιο μπουφέ υπήρχαν και τρεις σαλάτες, μία με κινόα, αβοκάντο, ντομάτα, πιπεριά, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, σπανάκι και μους φέτας, που μας άρεσε ιδιαίτερα, μια ελληνική με ανθό κάπαρης και φέτα Μυτιλήνης και μια με πράσινα σαλατικά, φρέσκα φρούτα εποχής, κουκουνάρι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

Το brunch συμπληρώνουν οι ελληνικές πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα), τα αβγά (μάτια, scrambled ή καγιανάς) και βέβαια οι γλυκές γεύσεις. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με δημητριακά, οι σπιτικές μαρμελάδες, το μέλι από τα Κύθηρα, το σπιτικό βούτυρο, τα κρουασάν -βουτύρου και σοκολάτας- τα κέικ που είναι επίσης σπιτικά και πεντανόστιμα, η μπουγάτσα και μια υπέροχη μηλόπιτα, που είναι περισσότερο στη λογική του Apple Crumble. Όσο για το κόστος, αυτό είναι 20 ευρώ το άτομο, ενώ για τα παιδιά έως 8 ετών είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει ακόμα δυο επιλογές από πιάτα που γίνονται στη στιγμή. Μια Ομελέτα με χωριάτικα αυγά, φρέσκια ντομάτα, σχοινόπρασο, πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και καπνιστή πάπρικα και μια επιλογή από burger, κλαμπ σάντουιτς ή ζυμαρικά.

Μετά τις 16.00, που τελειώνει το brunch το εστιατόριο συνεχίζει με άλλο a la carte μενού, και με ένα νέο, θεματικό concept. Για τον μήνα Οκτώβριο ο σεφ τιμά δύο δέντρα που βρίσκονται κατά κόρον στο ΚΠΙΣΝ, την ελιά και τη λεμονιά, αποτυπώνοντας την ελληνικότητα και το άρωμά τους σε δύο νέα πιάτα: Ψητές γαρίδες με κους κους και μαρμελάδα ελιάς & rib-eye ψημένο σε φύλλα λεμονιάς με σάλτσα από ασύρτικο και ξύσμα λεμονιού, το οποίο συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα. Οι γαστρονομικές Κυριακές στο εστιατόριο θα συνεχίσουν μέχρι και τα Χριστούγεννα, με ειδικό μενού κάθε μήνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο χώρο του εστιατορίου λειτουργεί και μια παιδική γωνιά με παιδαγωγό που απασχολεί τα παιδιά και κάνει την παραμονή μικρών και μεγάλων ακόμα πιο ευχάριστη.

Επιπλέον, στο εστιατόριο οργανώνονται θεματικές γαστρονομικές ημερίδες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με στόχο την ανάδειξη ξεχωριστών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.

info
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επίπεδο 5Α στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφόρος Συγγρού 364, τηλ. 216 8091288, 6983921725, https://deltarestaurant.gr
To brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή 11.00-16.00. Από τις 16.00 και μετά -έως τις 12 τα μεσάνυχτα- ισχύει το a la carte menu. Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις από Δευτέρα έως Σάββατο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr