Τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα είναι ωραία. Ακόμα και όταν κάνει ζέστη. Αυτή η πόλη έχει μικρές οάσεις, όπου μπορείς να ξεφύγεις και να πάρεις ανάσες δροσιάς. Μια, λοιπόν, από αυτές τις νύχτες που ο μόνος ήχος που άκουγες στους δρόμους ήταν αυτός των κλιματιστικών, η φίλη μου η Γιώτα είχε την ιδέα να πάμε στην αυλή του The Sowl. Ντύθηκα άκρως καλοκαιρινά και πήρα το δρόμο για το Θησείο…

anoigma-sowledited

Το πρώτο πράγμα που προσέχεις μπαίνοντας στην αυλή είναι το μικρό συντριβάνι που αλλάζει χρώματα. Κι αν σηκώσεις το κεφάλι ψηλά θα δεις έναν πανέμορφο κρεμαστό κήπο, που σπάει το μπλε τ’ ουρανού. Γήινα χρώματα, αρκετό ξύλο και ατμόσφαιρα μεξικάνικης hacienda. Να σου και η Γιώτα που έχει ήδη ξεκινήσει τα κοκτέιλ. Τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας και οι Bar Solutions, οι οποίοι έχουν κάνει μια αξιόλογη δουλειά. Εγώ φυσικά ζήτησα ένα Negroni γιατί οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται…

sowl2

sowl1

Η κουβέντα δεν άργησε να ανάψει και την πείνα φυσικά. Πήρα τον κατάλογο και του έριξα μια ματιά. Όλα αλλαγμένα. Λιγοστές ομοιότητες με το menu που είχα δοκιμάσει τον χειμώνα. Η αγάπη του chef, Μάνου Ευσταθίου, στις πρώτες ύλες της Λατινικής Αμερικής εμφανής και σχεδόν όλα τα πιάτα του έχουν κάτι από εκεί. Ζητήσαμε για αρχή το tirandito τόνου με περουβιανό tiger milk και τσίλι. Ελαφρώς όξινο και λίγο καυτερό ήταν ό,τι έπρεπε για να ξεκινήσουμε. Το tacos με κοτόπουλο, πιπεριές jalapeños και ανθότυρο, που ακολούθησε ήταν νόστιμο χωρίς όμως πολλές εντάσεις. Αντίθετα τα κεφτεδάκια balck angus με πεκορίνο και τρούφα ήταν σκέτη τρέλα. Εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Το ίδιο και οι πατατοκροκέτες. Τρυφερές και με ιδιαίτερη γεύση, χάρη στο χοιρινό από τη φάρμα Μπράλου που τις συνόδευε.

sowl7

sowl6

Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω και το ceviche. Από την πρώτη φορά που το δοκίμασα από τον Μάνο μου άρεσε, αν και το προτιμούσα παραπάνω καυτερό, πράγμα που ζήτησα και το απόλαυσα καλύτερα. Για κυρίως πήραμε τη βραζιλιάνικη picanha από black angus, που είχε ψηθεί λίγο παραπάνω, αλλά παρέμενε ζουμερή και το χοιρινό solomillo, που είχε ωραία, αλλά λίγη αρωματική μαρινάδα. Όταν ήρθε η ώρα για να αφήσουμε το τραπέζι και την όμορφη αυλή του The Sowl το κάναμε με μισή καρδιά. Θα επιστρέψουμε σύντομα!

info
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003. Κόστος: € 30-35.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr