Τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός φαγητού και χορού στα εστιατόρια είχε σχεδόν εξαφανιστεί και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί αφού όταν το “πάντρεμα” είναι σωστό εξασφαλίζει ότι θα ευχαριστηθείς την έξοδο σου με το παραπάνω.

Αναβιώνοντας αυτή την αγαπημένη συνήθεια, το εστιατόριο Mythos by Divani στο Καβούρι, έχει καθιερώσει το τελευταίο διάστημα τα Winter Weekends, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, βάζοντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα και στις χειμωνιάτικες επιλογές μας για έξοδο.

grandopening_mythosbydivani_0311 (57)-2

Guest DJs αναλαμβάνουν για αυτές τις δύο ημέρες κάθε εβδομάδα να ξεσηκώσουν τους επισκέπτες του εστιατορίου και αν κρίνουμε από την τελευταία μας επίσκεψη, η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική. Για να πάρετε μία γεύση, φανταστείτε σύγχρονα μουσικά κομμάτια προσεκτικά επιλεγμένα, σαν να βρίσκεστε στο καλύτερο club της πόλης!

IMG_0487

IMG_0471

Βέβαια, στο Mythos το δυνατό χαρτί είναι σίγουρα η κουζίνα, με εκλεκτές επιλογές σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως λαβράκι carpaccio και μυλοκόπι σοτέ σερβιρισμένο με κρέμα κουνουπιδιού, βλαστάρια σαλικόρνια και λάδι βασιλικού. Δίπλα τους και τρεις επιλογές για κρέας, όπου ξεχωρίσαμε το ζουμερό στήθος κοτόπουλου, γεμιστό με ραγού μανιταριών, ανθότυρο και φασκόμηλο. Και μπορεί τα μεσογειακά πιάτα να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο δεν λείπουν και οι ασιατικές επιρροές στο βασικό μενού, όπως τα πολύ νόστιμα dumplings ατμού με θαλασσινά που δοκιμάσαμε στην τελευταία μας επίσκεψη. Όλα βέβαια, γίνονται πιο ξεκάθαρα στο ξεχωριστό sushi menu. Το ανάλαφρο tartar από βασιλικό καβούρι με μάνγκο, αβοκάντο, tobiko και σάλτσα yuzu truffle, είναι ιδιαίτερα γευστικό και με σωστή αναλογία τρούφας ώστε να μην καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις, ενώ οι λάτρεις του sushi σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουν και τα shrimp & salmon rolls, με τραγανές γαρίδες tempura, spicy μαγιονέζα, αγγούρι και καψαλισμένες φέτες σολομού.

IMG_0544

Για τον γλυκό επίλογο, επιστρέψαμε ξανά στις μεσογειακές γεύσεις, με απολαυστικές φλογέρες γαλακτομπούρεκου, που έρχονται στο τραπέζι ζεστές και σερβιρισμένες με παγωτό βανίλια, που κάνει μία ωραία αντίθεση. Ωστόσο θα βρείτε πολλές άλλες νόστιμες επιλογές για να κλείσετε το δείπνο σας με τον καλύτερο τρόπο.

Συνοδέψτε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κρασί από την wine list του εστιατορίου, που περιλαμβάνει κυρίως ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα ή με ένα τα κοκτέιλ από τη χειμερινή τους κάρτα, όπως το Old Cuban με Bacardi, χυμό λάιμ και Prosecco.

IMG_0447

info
Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr