Στην καλύτερη φάση του βρίσκεται το αγαπημένο εστιατόριο που λειτουργεί από το 1920, στην αρχή ως μπακαλοταβέρνα στον Πειραιά και τώρα πια απέναντι από το Hilton, πίσω από το μικρό κηπάριο της Μαδρίτης, στον ίδιο χώρο όπου λειτουργούσε το Αλάτσι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στην κουζίνα, ο Μανώλης Γαρδέλης εξελίσσεται σε έναν σεφ αξιώσεων και η διαδρομή του δείχνει ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Το καλωσόρισμα με την κυριολεκτικά διάσημη ταραμοσαλάτα που μετράει εκατό χρόνια ύπαρξης ήταν αρκούντως ορεκτικό και μας έφτιαξε τη διάθεση για όσα ακολούθησαν. Το ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδας με σέλερι στη μαρινάδα του, μαγιονέζα και ζελέ πράσινου μήλου είναι ένα πιάτο αρωματικό, θαλασσινό και εύστοχα αρωματικό. Πολύ καλό και το ταρτάρ από φαγκρί με πράσινο μήλο, φύκια και αρακά, με ένα σορμπέ κόκκινης πιπεριάς λίγο πιο γλυκό από ταιριάζει στα δικά μου γούστα.

Η σαλάτα με τα κόκκινα και κίτρινα παντζάρια, πίκλες κρεμμυδιού, ραπανάκια, μαγιονέζα αντζούγιας και ψητό καπνιστό σκουμπρί ενθουσίασε όλη τη συντροφιά και δικαίως θα πρέπει να ομολογήσω. Τα μαυρομάτικα με καλαμάρι, κρέμα μελιτζάνας και πάστα ντομάτας με λουκάνικο Δράμας είναι μια ωραία πρόταση για συνδυασμό γης και θάλασσας, αλλά το καλύτερό μας ήταν η ψητή σφυρίδα με καρέ λαχανικών ως «ριζότο» και κρέμα λαχανικών με λουκάνικο Δράμας, ένα πραγματικά άψογο πιάτο. Ευχαριστηθήκαμε τον τόνο με κρέμα τοπιναμπούρ, σωστά ψημένο και ζουμερό, όπως και το εξαιρετικό μοσχαρίσιο διάφραγμα με τηγανητά νιόκι, πουρέ και σος από πορτσίνι και μια σος μπορντελέζ, ένα πιάτο που προβλέπω ότι θα γίνει το success story του φετινού χειμώνα.

Η λίστα των κρασιών του Βασίλαινα παραμένει μια από τις πιο ενημερωμένες της πόλης, με πολύ καλές επιλογές, το σέρβις είναι φιλικό και με ταυτότητα, η ατμόσφαιρα φινετσάτη και κομψή. Το εστιατόριο παραμένει στη λίστα με τις επιλογές μας για φιλικά δείπνα ή και για πιο ιδιαίτερες στιγμές.

info
Βρασίδα 13, Αθήνα, τηλ. 210 7210501.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr