Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Rodos Palace και 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Το Amalfi Coast Rhodes του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα beach bar restaurants του νησιού.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί, για τα εγκαίνια του Ναυτικού Ομίλου (ΝΟΡ) είχα την ευκαιρία να το επισκεφτώ τόσο το πρωί για μπάνιο, καφέ και πρωινό όσο και το βράδυ για ένα elegant δείπνο. Πρώτα από όλα βρίσκεται σε μια από τις πιο κοντινές παραλίες της πόλης της Ρόδου, έχει τις δικές του ξαπλώστρες και είναι μια βολική επιλογή αν μένετε στο Rodos Palace ή σε κάποιο άλλο από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής. Υπό τους ήχους ωραίων ταξιδιάρικων μουσικών και σε ένα πραγματικά όμορφο και εξωτικό περιβάλλον θα απολαύσετε τον καφέ σας και μαζί με αυτόν ολόκληρο το πρωινό σας αν το επιθυμείτε. Μάλιστα οι επιλογές είναι πολλές και υγιεινές, από Yogurt Bowls με κόκκινα φρούτα, γάλα αμυγδάλου, γκρανόλα, τσία, κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή φιστικοβούτυρο και γιαούρτι μέχρι pancakes, muffins και Keto Diet ομελέτα! Είναι πραγματικά πολύ ωραίο το να βρίσκεις επιλογές όχι μόνο υγιεινές αλλά και ψαγμένες. Έτσι, ακόμα και στα σάντουιτς του καταλόγου, ξεχωρίζει αυτό με το dinkel ψωμί, που σερβίρεται με πράσινη σαλάτα ή το κλαμπ σάντουιτς με σολωμό, έχει όμως και βάφλες και άλλα νόστιμα που αποκλείεται να μην σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Το ευγενέστατο προσωπικό θα σας φέρει ό,τι επιθυμείτε στην ξαπλώστρα, όμως, μπορείτε αν το θελήσετε να απολαύσετε κανονικά το γεύμα σας και σε ένα τραπέζι σχεδόν πάνω στην άμμο, χωρίς να αποχωριστείτε την παραλία ούτε στιγμή. Για ένα ελαφρύ μεσημεριανό, θα βρείτε στον κατάλογο πολλές και ιδιαίτερες σαλάτες, όμως αξίζει να δοκιμάσετε και κάποια από τα λαχταριστά ορεκτικά που δοκιμάσαμε και εμείς, όπως το υπέροχο Ταρτάρ Σολωμού με φρέσκο σολομό και αβοκάντο ή τις Ψητές γαρίδες που σερβίρονται με τραγανό μπέικον και απίθανο πουρέ περουβιανής πατάτας. Αν πάλι θέλετε κάτι για τσίμπημα υπάρχει το Bistronomia, ένα πλατό με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, κριτσίνια και νόστιμο ζεστό ψωμί που συνοδεύεται από τσάτνεϊ μπέικον ντομάτα.

Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται πιο μπαρίστικη, οι μουσικές ανεβάζουν την ένταση και το μαγαζί πραγματικά σφύζει από κόσμο. Γι αυτό και αν θελήσετε να πάτε θα πρέπει να προνοήσετε και να κλείσετε τραπέζι. Το σούσι είναι μια καλή επιλογή για τη μέση και για ξεκίνημα και είναι πραγματικά καλό (σερβίρεται μετά τις 19.00), ενώ ταιριάζει ταμάμ με τα καταπληκτικά Signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Από εκεί και πέρα ο ξυλόφουρνος βγάζει νόστιμα πεϊνιρλί και καλτσόνε, ενώ δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι πίτσες. Η Amalfi με κρέμα τυριού, μοτσαρέλα, μπέικον και πράσα ή εκείνη με το ζυμάρι από αλεύρι dinkel και τα θαλασσινά κλέβουν τις εντυπώσεις.

Οι φίλοι των κρεατικών, ωστόσο, θα ενθουσιαστούν με το Τσένταρ Μπέργκερ και με το Μοσχαρίσιο Φιλέτο ή το Χοιρινό Secreto Iberico, που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας με μήλα, καπνιστό καλαμπόκι, μανιτάρια και λουκάνικο chorizo. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν όμως και τα εκλεκτά θαλασσινά από τον κατάλογο, όπως ο ψητός αστακός και τα ψάρια, όπως το φιλέτο λαβράκι. Για το τέλος, ένα Choux au Craquelin είναι ο ιδανικός επίλογος: Κρέμα με φιστίκι Αιγίνης, βατόμουρο και σοκολάτα Valrhona. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

info
Παραλία Ιαλυσός, Ρόδος, τηλ. 693 751 5912, @amalficoastrhodes

Δείτε επίσης:

Ναυτικός όμιλος Ρόδου: Το διαμάντι των Δωδεκανήσων

3ο Local Gourmet Festival: Όλα όσα είδαμε και γευτήκαμε

Μαλεμπί, ζερδές και ταούκ: Κρέμας και ρυζόγαλου το ανάγνωσμα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr