Το ξεκίνημα έγινε με το Brunnello στο Κολωνάκι, πριν από τριάμισι χρόνια, με τον Μιχάλη Νουρλόγλου στην υπογραφή της κουζίνας και στόχο να κερδηθούν οι καρδιές των ιταλόφιλων της πόλης.

Μετά την επιτυχία του εγχειρήματος ήρθε το αδελφό εστιατόριο στο Ψυχικό, το Barolo, με όνομα αυτή τη φορά από ένα κόκκινο κρασί του Piemonte και συγκεκριμένα της περιοχής της Alba (Cuneo). Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή λέγεται και Langhe, από όπου προέρχονται και άλλα γνωστά κρασιά όπως Nebbiolo, Barbaresco και Barbera. Λειτουργεί όλη την ημέρα, με έναν όμορφο κήπο-αυλή με φούξια μπουκαμβίλιες, που αλήθεια είναι ότι θυμίζει ιταλική τρατορία, και είναι μοιρασμένο σε δύο χώρους με τον ένα να λειτουργεί ως ένα πολύ ενημερωμένο ιταλικό κυρίως deli.

Το μενού κινείται μεταξύ κυρίως Ιταλίας και λίγης Γαλλίας με ένα πέρασμα από την ασιατική ήπειρο. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε με το sashimi παλαμίδας με fregola (ιταλικό ζυμαρικό σαν χοντρό κουσκούς), καρπούζι και βασιλικό και την κρύα σαλάτα με γαρίδες, φασολάκια, σάλτσα πεπόνι, αβοκάντο και τραγανό προσούτο, δυο πιάτα αρωματικά, φρέσκα, δροσερά και «ζωηρά». Από το σεβίτσε με φρέσκο λάιμ και κόλιανδρο περάσαμε στα δυτικότροπα, όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσο με πεκάν και πεκορίνο, αλλά και το kλασικό βοδινό ταρτάρ με μουστάρδα Dijon και πικάντικα τσιπς πατάτας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο με την αίσθηση της ικανοποίησης από πιάτα δουλεμένα.

Ειδική μνεία θα κάνω στις πίνσες, τις παραλληλόγραμμες τραγανές πίτσες με καταγωγή από τη Ρώμη. Μια κλασική προσούτο, ρόκα, παρμεζάνα ήρθε πρώτη στο τραπέζι, αλλά εκείνη που με κέρδισε ήταν η λευκή, με σαλάμι picante και provolone, με μια σάλτσα sweet chili στο πλάι που κυριολεκτικά μου φάνηκε αχρείαστη. Στην πάστα παίξαμε κλασικά με μια cacio e pepe, με
πεκορίνο, παρμεζάνα, φρέσκια τρούφα και λάδι λευκής τρούφας και τα πήγαμε περίφημα με την επιλογή μας. Κλείσαμε με ωραίο ψητό φιλέτο σφυρίδας «en brodo» (σε ζωμό), με οστρακοειδή και λαχανικά εποχής. Για γλυκό, προτείνω ανεπιφύλακτα τη lemon pie.

info
Δαβάκη 1, Νέα Αγορά, Παλαιό Ψυχικό, τηλ.: 210 6717600.
Καθημερινά από το πρωί. Τιμή: 25-55€/άτομο.

 

Δείτε επίσης:
Bellagio: Δοκιμάσαμε το μενού μιας αυθεντικής τρατορίας

Dopios Αthens: Ένα μεζεδοπωλείο με αξιώσεις στην πλατεία Αγ. Θεοδώρων

Ναυτικός όμιλος Ρόδου: Το διαμάντι των Δωδεκανήσων

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr