Eδώ και τέσσερις μήνες στην πιο ανταγωνιστική γαστρονομικά περιοχή της Αθήνας, τη Γλυφάδα, προστέθηκε ένα σικάτο ιταλικό εστιατόριο, με πολλές φρέσκες ιδέες και σήμα κατατεθέν του μια πράσινη βέσπα.

Bella_Vespa_Presentation-1

Το Bella Vespa άνοιξε στην οδό Κύπρου, στο νούμερο 11, εκεί που παλαιότερα στεγαζόταν το επίσης ιταλικό Pepe Nero. Το όνομά του προέκυψε τυχαία, μιας και ένας από τους ιδιοκτήτες του, που όντως κυκλοφορεί με βέσπα, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου να ονομαστεί έτσι και τότε όλοι συμφώνησαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ποιοι όλοι; Η ομάδα του νέου και ήδη δημοφιλούς εστιατορίου των Νοτίων Προαστίων αποτελείται από 6 φίλους και συνεργάτες του Varkiza Resort (πρωην Yabanaki Beach): τον ιδιοκτήτη Αλέξη Βλαβιανό, τους managers Παντελή Σκουλούδη και Φίλιππο Τίγκα, τον μπασκετμπολίστα του Πανιώνιου Νίκο Μίχαλο (followmenow – εταιρία επικοινωνίας & www.nou-pou.gr), την Έρη Ράμμου και τον Βαγγέλη Πράππα, πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου John’s στη Γλυφάδα.

dimvergis-bella_vespa-4270edited

Τι το καινούριο έχει, όμως, να προτείνει η “Όμορφη Βέσπα”, που θα συναντήσεις κατά την είσοδό σου στο εστιατόριο; Πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων και ο παιδότοπος “Vespino”, ένας πραγματικά όμορφος και σούπερ εξοπλισμένος παιδότοπος με εξειδικευμένη παιδαγωγό, που απασχολεί τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο. Ιδέα, που προέκυψε από τις δύο γυναίκες της ομάδας μιας και ως μητέρες ήξεραν από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι γονείς να απολαμβάνουν ξένοιαστοι το γεύμα τους σε ένα εστιατόριο.

Bella_Vespa_Presentation-4

Την κουζίνα του Bella Vespa ανέλαβε ο Βαγγέλης Λεούσης, “δεξί χέρι” για χρόνια του Χρόνη Δαμαλά στο Gaspar, το Cavo Tagoo και το Kiku, αλλά και υπεύθυνος food consulting του Varkiza Resort. Στα τραπέζια του Bella Vespa θα δοκιμάσεις, λοιπόν, πεντανόστιμα πιάτα, όπως τη σαλάτα με κινόα, super foods και φρέσκα μυρωδικά, το ραγού μανιταριών με λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ και τη Bisteca Fiorentina με γλασαρισμένα λαχανικά, αρωματικό βούτυρο και τραγανή κρούστα παρμεζάνας.

dimvergis-bella_vespa-7343editeddimvergis-bella_vespa-4465edited

Πολύ καλό και το ριζότο Φρέγκολα με κρέμα μανιταριών και ματζουράνα, αλλά και οι πίτσες του, ιδιαίτερα η Gorgonzola με σάλτσα ντομάτας, σύκα και κουκουνάρι. Καλό τραπέζι χωρίς γλυκό, όμως, δεν γίνεται, γι’ αυτό σας κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Διαλέξτε ανάμεσα σε Βanofee με κρέμα dulcey και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ή Mousse σοκολάτας γάλακτος σε τραγανή βάση με σάλτσα κόκκινων φρούτων και sorbet framboisse!

dimvergis-bella_vespa-7802edited

Τέλος, σημειώστε ότι κάθε εβδομάδα, κορυφαίοι bar leaders και mixologists της Αθήνας (Γιάννης Πετρής- Opso & Funky Gourmet, Γιάννης Σαμαράς- The Trap, Βαγγέλης Ζάχος- 42, κ.α) συναντούν τον bar leader του Bella Vespa Γιάννη Γεωργακάκη (“Pentelikon Group”, “Starwood hotels & resorts, “Scala Vinoteca”, “Osterman”) και σε συνεργασία με τον σεφ ετοιμάζουν ειδικό κατάλογο menu, που συνδυάζει cocktail και φαγητό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αφιερωματικές αυτές βραδιές, που ακολουθούν την παγκόσμια τάση του food pairing συνοδεύονται και από guest dj.

info
Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ. 210 8982880. Κόστος: € 35-45/άτομο. Λειτουργεί κάθε βράδυ. Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr