Για τον σεφ Νίκο Δημητροκάλη έχουμε γράψει πολλές φορές, τις περισσότερες εξυμνώντας την περίφημη πίτσα του με το ανάλαφρο ζυμάρι και τα πολύ καλής ποιότητας υλικά. Όταν λοιπόν, πληροφορήθηκα ότι στο νέο ιταλικό της Αγίας Παρασκευής, Bellagio, την επιμέλεια του μενού έχει κάνει ο Δημητροκάλης, είχα όπως ήταν φυσικό τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Και δεν διαψεύστηκα.

Bellagio, όπως έμαθα όταν πήγα, είναι ένα ιταλικό γραφικό νησάκι γύρω από τη λίμνη Κόμο, με πανέμορφα καλντερίμια. Ο χώρος είναι ευχάριστος με ένα αίθριο που σου δίνει την ευκαιρία να είσαι περισσότερο έξω παρά μέσα, με πολύ καλό σέρβις και με όλα τα αβαντάζ για να περάσεις καλά. Άλλωστε, είναι στόχος και των ιδιοκτητών, το να έχουν κόσμο που δεν πάει στο μαγαζί τους απλώς για να γευτεί καλό ιταλικό φαγητό, αλλά για να νιώσει καλά, να διασκεδάσει, να βρεθεί με φίλους -κορωνοϊού επιτρέποντος- και να βιώσει μια πιο ολοκληρωμένη οινογαστρονομική εμπειρία. Και μιας και είπα οινο… εδώ μαζί με το φαγητό μου δοκίμασα ένα ευωδιαστό κρασί που μου άρεσε πολύ, το ροζέ Granatus του Κτήματος Παπαγιαννάκου (Cabernet Sauvignon & Αγιωργίτικο). Ας περάσουμε όμως στα πιάτα…

Δεν θα μπορούσε να έλειπε φυσικά από το τραπέζι μας η κριτσανιστή πίτσα του Δημητροκάλη. Δοκιμάσαμε την best seller Μαργαρίτα, την οποία έχει και σε μια παραλλαγή με βουβαλίσια μοτσαρέλα και baby ρόκα (Bufalina). Ο κατάλογος έχει καμιά 15αριά επιλογές με σίγουρα ενδιαφέρουσα επιλογή την Pistacchio με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, μορταδέλα, pesto φυστικιού και τριμμένο φυστίκι! Μαζί με την πίτσα πήραμε και μια σκέτη πράσινη σαλάτα (Τenera), η οποία είχε, ωστόσο, μια ωραία αρωματική βινεγκρέτ. Μου άρεσε που υπήρχαν σαλάτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίξουν και τον ρόλο του «κυρίως» για κάποιον που θέλει να παραγγείλει κάτι ελαφρύ ή διαιτητικό, όπως η Insalata di manzo, με ανάμεικτες τρυφερές πρασινάδες με φιλετίνια μόσχου, ντοματίνια, μαριναρισμένα μανιτάρια και μπισκότο παρμεζάνας σε dressing εσπεριδοειδών ή η Romana, με κοτόπουλο και φλέικς παρμεζάνας. Για πρώτα θα βρείτε ασφαλώς και Vitello Tonnato όπως και κάποια άλλα antipasti, όπως και πλατώ τυριών και αλλαντικών, που συνοδεύουν ιδανικά το κρασί.

Στα κυρίως τώρα, δοκίμασα την κλασική καρμπονάρα Romana, που ήταν όντως αυθεντική με τον κρόκο της, σπαγγετόνι αργής ξήρανσης και guanciale -υπάρχει και εκδοχή καρμπονάρας με λάδι τρούφας και φρέσκα paccheri (Carbonara al tartufo), αλλά η μακαρονάδα που πραγματικά λάτρεψα ήταν η Vitello. Με φρέσκες ταλιατέλες, μοσχαρίσια φιλετίνια, ντοματίνια, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού ήταν ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά τέλεια βρασμένα και υλικά άριστης ποιότητας. Δοκίμασα επίσης τις κοτολέτες, που επίσης μου άρεσαν πολύ, από μοσχαρίσιο φιλέτο παναρισμένο με panko. Συνοδεύονται με πατάτες κροκάν (σαν τηγανητές) και είναι ένα πιάτο που αγάπησαν και τα παιδιά, όπως αγάπησαν και τη σοκολατόπιτα που ακολούθησε… Οι μεγαλύτεροι προτιμήσαμε το ανάλαφρο τιραμισού. Σημαντικό. Για όση ώρα τα παιδιά περιμένουν να φάνε, σου προσφέρουν μαρκαδόρους και ζωγραφιές, σωτήριο τρικ για να κάθονται ήσυχα και να ζωγραφίζουν! Buon Appetito!

info
Αγίου Ιωάννου 84, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6000646, https://bellagiotrattoria.gr/restaurant/
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 14.00-Μεσάνυχτα, Σάββ.-Κυρ.: 13.00-Μεσάνυχτα. Κόστος: από €20 το άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr