Το γνωρίσαμε το 2013 ως cocktail bar και από τότε έγινε στέκι μας μιας και έπαιζε την καλύτερη μουσική στο νησί -μόνο ξένη- με το κέφι να απογειώνεται μετά τα μεσάνυχτα και να μετατρέπεται σε ντίσκο. Τα τελευταία 3 καλοκαίρια, όμως, το επιλέγουμε και για το ενδιαφέρον φαγητό του, που φέτος επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ -και γνώριμός μας από το αθηναϊκό Polly Maggoo- Γιώργος Ηλιού.

Σε ένα όμορφο, κατάλευκο περιβάλλον, που έχει επιμεληθεί η ιδιοκτήτρια Μιμή Στεριώτη, θα απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας με φόντο την καλύτερη θέα στο νησί. Επιλέξτε ένα από τα φανταστικά κοκτέιλ, που επιμελείται ο γνωστός mixologist Γιάννης Σαμαράς και αφεθείτε στη μαγεία της θάλασσας, αφού το μαγαζί είναι κυριολεκτικά μέσα στο Παλιό Λιμάνι, ανάμεσα στα σκάφη! Δοκιμάστε το Topless, αγαπημένο κοκτέιλ με τζιν, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι τζίντζερ, πουρέ μήλου και αγγούρι και αν θέλετε κάτι για να το συνοδεύσετε, επιλέξτε ένα νόστιμο μπέργκερ -κορυφαίο αυτό με τον αστακό και το αβοκάντο- ή μια δροσερή σαλάτα από το bar food menu. Το Bikini προσφέρεται για ποτό και χαλαρή έξοδο νωρίς το βράδυ, ενώ μετά τα μεσάνυχτα ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και την καλοκαιρινή διάθεση στα ύψη και ο κόσμος μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο για χορό. Και αν πεινάσετε ακόμα και αργά το βράδυ υπάρχει πάντα μια Hangover pasta με σπαγγέτι καρμπονάρα, μοσχαρίσιο λουκάνικο και παρμεζάνα που θα ικανοποιήσει την πείνα της στιγμής (είναι φανταστική και σερβίρεται και στο brunch την επόμενη δηλαδή μέρα από το ξενύχτι, εξού και το όνομά της).

Για μια πιο ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία κάντε κράτηση στο roof top, στο οποίο λειτουργεί το εστιατόριο και σερβίρει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι brunch, ενώ από τις 8 το βράδυ και μετά μεσογειακά πιάτα με fusion πινελιές. Με θέα τα σκάφη και το παλιό λιμάνι από τη μια και τα σπετσιώτικα αρχοντικά από την άλλη, θα απολαύσετε σε ένα προσεγμένο και ασφαλές περιβάλλον -με τις αποστάσεις που απαιτούνται λόγω εποχής να τηρούνται- το πιο νόστιμο πρωινό, αλλά και το πιο πρωτότυπο brunch. Επιλέξτε ανάμεσα από υγιεινά Power bowls και πιάτα με αβγά (αγαπημένα μας τα Scrambled eggs με πουρέ μαύρης τρούφας και παστράμι), πληθωρικά pancakes ή χειροποίητα σάντουιτς με ζυμωτό ψωμάκι και νόστιμα υλικά.

Το βράδυ τα πιάτα είναι αρκετά και ικανοποιούν κάθε γούστο. Θα ξεκινήσετε με μια δροσερή σαλάτα ή ένα ταρτάρ από λαβράκι, που σερβίρεται με ταλιατέλες κολοκυθιού. Αγαπημένο ορεκτικό μικρών και μεγάλων είναι και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, ζυμωμένα με βρώμη, κουρκουμά και μουστάρδα, όπως και οι κροκέτες μπακαλιάρου, που συνοδεύονται από κρέμα αρακά με μπούκοβο. Για κυρίως, εμείς λατρέψαμε τις μακαρονάδες και τα ριζότο του Bikini με must το ριζότο με ρατατούιγ λαχανικών, θυμάρι, ντοματίνια και γραβιέρα Κάσου και το λινγκουίνι με αχιβάδες, κολοκύθι και σχοινόπρασο. Οι κρεατοφάγοι θα προτιμήσουν τη μοσχαρίσια ταλιάτα με βούτυρο cafe de Paris και baby πατάτες ή το πεντανόστιμο burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, καραμελωμένα ντοματίνια και τσιμιτσούρι σως. Για κάτι ελαφρύ, επιλέξτε με κλειστά μάτια το ολόφρεσκο φαγκρί με σωτέ ντοματίνια και κολοκυθάκια ή το μυλοκόπι με χόρτα και σως πορτοκαλιού. Τέλος, μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τη λαχταριστή μους λεμονιού με τραγανά καραμελωμένα φύλλα ή την πληθωρική ζεστή γκανάς σοκολάτας με παγωτό βανίλια και crumble σοκολάτας. Γιατί το τέλος μιας βραδιάς πρέπει να είναι πάντα γλυκό!

info
Παλιό Λιμάνι, Σπέτσες, τηλ. 22980 74345, www.bikini-spetses.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr