Ομολογώ, ασυνήθιστο όνομα για wine bar, καθώς, ως κοινωνιολογικός όρος, παραπέμπει στους οικονομικά εύπορους με αριστερές ιδέες, τους bourgeois-bohèmes ή ανέμελους αστούς, θα λέγαμε στα ελληνικά. Δεν ξέρω, βέβαια, αν η πρόθεση των πέντε συνεταίρων του «BoBo», ανάμεσά τους ο Βασίλης Δήμου, που εκτελεί χρέη οινοχόου, ήταν να απευθυνθούν στη συγκεκριμένη, καθόλου αμελητέα πληθυσμιακή ομάδα. Σίγουρα όμως κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν νεανικό, φιλικό χώρο, που λειτουργεί ως εισαγωγικό φροντιστήριο στον μεγάλο κόσμο του κρασιού.

DSC_0177s

Χώρος: Στο αστικό κομμάτι του Κουκακίου, ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων μεταμορφώθηκε σε μια λιτή αίθουσα, με ειδικά σχεδιασμένα τραπέζια και καθίσματα, που τονίζουν τον νεανικό της χαρακτήρα. Μεγάλες τζαμαρίες επιτρέπουν τη θέα στο απέναντι Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Τι θα πιούμε; Χωρίς να είναι εντυπωσιακές, οι επιλογές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Περίπου 80 ετικέτες μοιράζονται ανάμεσα σε main stream και λιγότερο γνωστούς Έλληνες παραγωγούς, ενώ δεν λείπουν πλέον και οι προτάσεις, συχνά ενδιαφέρουσες, από τον διεθνή αμπελώνα. Οι είκοσι ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι, με τις τιμές των φιαλών να ξεκινούν από τα 16€ και των ποτηριών να κινούνται ανάμεσα στα 4,5-7,5€.

deli6

Θα φάμε τίποτα; Ίσως εδώ θέλει λίγη δουλειά ακόμα. Εκτός από την ποικιλία τυριών και αλλαντικών, προσφέρονται 10-12 πιάτα ακόμα, μερικά από τα οποία με τρόμαξαν λίγο με τις μαρμελάδες, το βαλσαμικό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Μάλλον θα χρειαστείτε τη βοήθεια του ευγενέστατου και πολύ εξυπηρετικού οινοχόου, για να τα παντρέψετε με κρασί.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ασφαλώς ναι, ειδικά αν είστε -ή αισθάνεστε- κάτω από 40 και θέλετε να χαρείτε ένα ποτήρι κρασί κουβεντιάζοντας χαλαρά με την παρέα σας.

deli2

Αν βάζατε βαθμό; 8/10

info
«BoBo» (Bohème-Bourgeois), Αναστ. Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ. 210 9244244. Ανοιχτά: Aπό τις 16:00 καθημερινά. Κρατήσεις συνιστώνται, τουλάχιστον για τις μέρες και ώρες αιχμής.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr