Το Chefi του Χαλανδρίου ανακαινίστηκε, ανανέωσε το μενού του και έκανε στροφή σε πιο fun & fantastic καταστάσεις, όπως είναι το μότο του, καλώντας μας να δοκιμάσουμε ψητά κρεατικά και street food λιχουδιές σε γνήσια προσεγμένες εκδοχές.

Περνώντας την πόρτα του αισθανθήκαμε αμέσως τη θετική αύρα του χώρου, για την οποία έχει δουλέψει πολύ η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Έφη Κότσαπα. Δραστήρια και προσιτή η ίδια, μάς υποδέχτηκε χαμογελαστή και μάς μίλησε με πάθος για το εστιατόριο και τη μεγάλη αγάπη της στη μαγειρική, όταν της ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για τις αλλαγές που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό. Αλλαγές που ξεκινούν από το ντεκόρ – στοχεύοντας σε μια ατμόσφαιρα κομψότητας και χαλαρότητας ταυτόχρονα- και φτάνουν μέχρι τη μουσική και το μενού, το οποίο πλέον περιλαμβάνει γνωστά σε όλους μας φαγητά με ένα twist, τα οποία ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους.

Η σαλάτα Caesar, για παράδειγμα, σερβίρεται στην κρητική εκδοχή της με γευστικό απάκι κοτόπουλο, ενώ τα χοιρινά sliders δεν είναι άλλα από μίνι burgers, που όμως γίνονται με σιγοψημένο pulled pork, λάχανο kimchi και sour cream. Ίσως το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό σε εστιατόριο και αν δεν θέλαμε να αφήσουμε χώρο και για άλλα πιάτα του μενού σίγουρα θα ζητούσαμε και δεύτερη μερίδα!

Στο Chefi η χωριάτικη σαλάτα δεν είναι… σαλάτα, αλλά η σάλτσα για το ριζότο, που για να είμαστε ειλικρινείς μας προβλημάτισε όταν το είδαμε στο μενού. Ωστόσο η κοπέλα που πήρε την παραγγελία μας, δήλωσε με σιγουριά ότι είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα τους και έτσι αποφασίσαμε να του δώσουμε μία ευκαιρία. Και καλά κάναμε, όπως αποδείχτηκε, αφού τα λαχανικά της χωριάτικης σαλάτας -ντομάτα, κρεμμύδια και ελιές- δίνουν μία γευστική σάλτσα που συμπληρώνεται ιδανικά από ψιλοκομμένο ωμό αγγουράκι και δροσερή κρέμα δυόσμου. Ίσως το ρύζι να ήθελε 2 λεπτά περισσότερο βράσιμο, αλλά και πάλι συνολικά μας άφησε πολύ θετική εντύπωση. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε, ωστόσο και τις παπαρδέλες με μανιτάρια και παρμεζάνα. Εδώ το άρωμα της τρούφας κυριαρχεί, αλλά όχι σε βαθμό που να γίνεται δυσάρεστο. Εκεί που η κουζίνα δίνει μεγαλύτερη έμφαση βέβαια είναι στα ψητά, κυρίως στο κρέας για την ακρίβεια συν ένα πιάτο με σολομό. Από το grill, λοιπόν, επιλέξαμε picanha που ήρθε ζουμερή και πεντανόστιμη, συνοδευόμενη από βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας, που έδεσε αρμονικά με το κρέας.

Ο επίλογος της βραδιάς ήταν ένα chocolate orgasm ή αλλιώς mini lava cakes, με γκοφρέτα, καραμελωμένη σοκολάτα και παγωτό, που δυστυχώς δεν ήταν όσο ζουμερά θα θέλαμε και θα έπρεπε. Περισσότερο δηλαδή μας θύμισαν σοκολατένια κεκάκια παρά lava cakes, αλλά γενικά η έξοδος μας στο Chefi μας άφησε τόσο νόστιμες εντυπώσεις ώστε αυτή την “αστοχία” αξίζει να την παραβλέψουμε.

Τέλος, το Chefi έχει κάνει θεσμό πλέον τον εορτασμό του Thanksgiving, που φέτος είναι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, προτείνοντας ένα custom made λαχταριστό μενού: Βελουτέ κολοκύθας με σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας, Πατατοσαλάτα με Caesar dressing & crispy proschiutto, η καθιερωμένη Γαλοπούλα με γέμιση και η signature Chefi Μηλόπιτα crumble με σως καραμέλα και παγωτό βανίλια είναι τα πιάτα που θα βρείτε στο ειδικό μενού της ημέρας (30 ευρώ το άτομο, πρώτο seating στις 19:00, περιορισμένος αριθμός θέσεων).

info
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6815774. Κόστος: €30-35 / άτομο. Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr