Το εστιατόριο Colonial στη Γλυφάδα έχει μια νέα γευστική all day πρόταση, με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, που μπορούν να απολαύσουν γκόλφερ και μη.

Με θέα τους καταπράσινους κήπους του Γκολφ της Γλυφάδας, που κρατούν μακριά τους ήχους και τις εικόνες της πόλης δίνοντας την αίσθηση ότι μπορείς έστω και για λίγες ώρες να ξεφύγεις από όλα, αλλά και με διακοσμητικά στοιχεία αποικιακού στυλ, όπως ταπετσαρίες με μοτίβα από τη φύση και το ζωικό βασίλειο, το Colonial πετυχαίνει να δημιουργήσει αυτό που λέει το όνομα του -μία «αποικία» στα νότια προάστια. Επίκεντρο της ο καφές και το φαγητό, που αναζητούν από νωρίς το πρωί οι γκόλφερ που επισκέπτονται το Golf Club της Γλυφάδας, αλλά και οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων που θέλουν να απολαύσουν την έξοδο τους μέσα στο πράσινο, ενώ όσο προχωράει η μέρα τη θέση του καφέ παίρνει το ποτό.

Στην κουζίνα τώρα, το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, σε συνεργασία με τον σεφ Άγγελο Καραμούζη που αναλαμβάνει την εκτέλεση των πιάτων. Εκεί, οι μεσογειακές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας δοκιμάσαμε αφράτο λουκουμά φέτας με σορμπέ κόκκινης πιπεριάς και γευστικό στιφάδο μανιταριών που συνοδεύεται με ριζότο από πλιγούρι και αρσενικό Νάξου. Το ορεκτικό όμως που μας άρεσε περισσότερο ήταν η σμυρναίικη πίτα με χοντροκομμένο κιμά από αρνί και μοσχάρι που γαρνίρεται με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι, την οποία βρίσκετε και στο μενού του brunch. Στις σαλάτες, λαχανοσαλάτα με ρόδι, δυόσμο, ξινόμηλο, καρύδια και vinaigrette γιαουρτιού είναι must αυτή την εποχή με τον δυόσμο να της δίνει υπέροχο άρωμα και δροσιά, αν και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε και τη σαλάτα με μιλφέιγ χαρουπιού, τοματίνια, ξύγαλο και φρέσκια ρόκα.

Στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε τις χαρουπομακαρούνες μπολονέζ με χοντροκομμένο κιμά από αρνί και μοσχάρι, λαχανικά και γραβιέρα Νάξου, αλλά και το πολύ νόστιμο και χορταστικό φιλέτο κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από φιστίκι, που συνοδεύεται από πουρέ γλυκοπατάτας. Οι φίλοι του κρέατος πάντως, δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψουν το μπριζολάκι αγριογουρουνου με κυδώνι, ιβίσκο και πουρέ πατάτας. Καλοψημένο και ζουμερό και σε συνδυασμό με το κυδώνι είναι ένα πιάτα που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Για το τέλος, να δοκιμάσετε σίγουρα τον μπακλαβά του Γιάννη, με ξηρά φρούτα και παγωτό βανίλια.

Σημειώνεται ότι στο Colonial σερβίρουν και πρωινό και brunch, έως τις 17:00, με το μενού να περιλαμβάνει πίτες, σάντουιτς, ομελέτες, στραπατσάδα και σαλάτες. Όσο για τα παιδιά, υπάρχει περιφραγμένος παιδότοπος στον κήπο, με κούνιες και χώρο για τους γονείς.

info
Golf Prive Γλυφάδα, τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, τηλ. 210 3420002. Κόστος: 25-35€ / άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr